Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online opfriscursus patroon
-

Online opfriscursus patroon

Tijden

PO punten

NOvA 3 NJ (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Voldoet aan de eisen voor de patroonscursus in de vernieuwde beroepsopleiding
Informatie Online opfriscursus patroon Tijdens deze online cursus zoeken en versterken we jouw eigen stijl en kunde als patroon door jouw praktijkervaring te analyseren. Je doet kennis op over de beroepsopleiding en wat jouw rol als patroon inhoudt. We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon te ontwikkelen. Vooraf deel je jouw ontwikkelvragen met ons zodat je hiermee tijdens de online cursus concreet mee aan de slag kunt. Door de inbreng van vragen, leer je ook van de andere deelnemers. Met deze cursus versterk je jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden en krijg je alle handvatten voor begeleiden van jouw stagiaires in zowel hun ontwikkeling als stressmanagement.

Voorafgaand aan de online cursus maak je een opdracht om zo inhoudelijke kennis over de nieuwe beroepsopleiding en het competentieprofiel van de patroon op te doen. Hierop volgt een korte terugkoppeling tijdens de cursusdag. Kortom, je leert op de meest complete manier: door te ervaren en te doen.

Als je voor het eerst advocaat-stagiaires gaat begeleiden en vanaf maart 2018 al een patroonscursus hebt gevolgd of als je al patroon bent en nieuwe stagiaires gaat begeleiden, dan moet je voldoen aan de nieuwe kaders en eisen die de NOvA heeft vastgesteld. Deze online cursus voldoet volledig aan de eisen van de NOvA en is afgestemd op de vernieuwde beroepsopleiding waarin meer aandacht is voor praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridisch-inhoudelijke kennis.

Doelgroep
Deze online cursus is bedoeld voor advocaten die vanaf 2021 voor het eerst advocaat-stagiaires gaan begeleiden en vanaf maart 2018 al een patroonscursus hebben gevolgd. Ook is de cursus geschikt voor advocaten die al patroon zijn en nieuwe stagiaires gaan begeleiden.

Cursusvorm
De cursus is een online bijeenkomst van één dagdeel. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem, is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Vooraf ontvang je twee voorbereidingsopdrachten. Eén opdracht ziet op het vergaren van kennis over de competenties van zowel de patroon als de advocaat-stagiaire en over de inhoud van de beroepsopleiding.

Docent
De docent is een ervaren coachopleider, trainer en voormalig advocaat. Lees hier meer over Marieke Westerhof.

Wat leer je?
Na deze cursus:
• Ken je het competentieprofiel advocaat-stagiairs en heb je inzicht in de vernieuwde beroepsopleiding;
• Heb je jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon versterkt;
• Heb je handvatten om feedback te geven en de ontwikkelstappen van jouw stagiaires te begeleiden;
• Herken je de stressbeleving bij jouw stagiaires en kun je hen hierop coachen.

Benodigde voorkennis en ervaring
Deze opfriscursus is bedoeld voor advocaten die voor het eerst advocaat-stagiaires gaan begeleiden maar vanaf maart 2018 al een patroonscursus hebben gevolgd en voor patroons die nieuwe stagiaires gaan begeleiden.

Na afronding ontvang je
- 3 PO-punten;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform. Hier kun je meer lezen over onze online cursussen en Canvas.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding.
Programma Online opfriscursus patroon
DatumBegintijdEindtijd
31-12-202009:0012:15
Tijdens de cursus kies je uit een viertal onderdelen van coaching en begeleiding waarin jij je verder wilt ontwikkelen:

- Versterken van jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon;
- Handvatten om feedback te geven en de ontwikkelingsstappen van jouw stagiaires te begeleiden;
- Handvatten om stressbeleving bij jouw stagiaires te zien en te coachen op stressbestendigheid;
- Herkennen van jouw communicatievoorkeur als patroon en die van jouw stagiaires en jouw kracht en valkuilen daarin.

We staan kort stil bij de voorbereidingsopdracht over de inhoudelijke vereisten die de NOvA stelt aan het patronaat. Verder gaan we met de twee door jou gekozen basisvaardigheden aan de slag om zo jouw coaching- en begeleidingsvaardigheden te versterken.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Intervisie patroon
NOvA 3 NJ (PO)
€ 350,-
30-11-2020
Online patroonscursus
NOvA 6 NJ (PO)
€ 650,-
14-12-2020