Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Edwin Bosch
-

Online OSR Spreekuur met Edwin Bosch

Tijden

PO punten

NOvA 1 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Edwin Bosch In dit online spreekuur zal mr. Edwin Bosch nader ingaan op werkgeversaansprakelijkheid tegen de achtergrond van het per direct invoeren van thuiswerken als gevolg van de corona-maatregelen.

Structureel thuiswerken ontstond door de invoering van ‘Het Nieuwe Werken’. Dat bracht voor werkgevers een toetsingskader mee waar thuiswerken en thuiswerkplekken aan moesten en moeten voldoen. Het collectieve thuiswerken van dit moment is ingegeven door een noodsituatie. We moeten met z’n allen, of we willen of niet. Maar hoe zit dat dan met het toetsingskader? En wat kan van werkgevers (en ook van werknemers) redelijkerwijs worden verwacht? Wanneer is nog sprake van een tijdelijke thuiswerksituatie of moet je inmiddels toch spreken van structureel thuiswerken?

Tijdens dit online spreekuur gaan we allereerst kort in op werkgeversaansprakelijkheid voor thuiswerken en de zorgplicht van werkgevers in geval van thuiswerken onder ‘normale’ omstandigheden. Vervolgens vergelijken we dit met de tijdelijke situatie zoals deze vanaf medio maart geldt. Gelden dezelfde regels? Is de werkgever op gelijke voet aansprakelijk? Of vraagt deze noodsituatie een andere kijk op de zaak?

Deze vergelijking maken we aan de hand van enkele (actuele) praktijkvoorbeelden. Edwin Bosch zal per voorbeeld zijn diagnose geven en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te delen. Tot slot is er nog voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor advocaten en (juridisch) professionals op het gebied van letselschade en (werkgevers)aansprakelijkheid, die meer willen weten over de toepassing van aansprakelijkheidsregels op het thuiswerken in tijdelijke nood- en overmachtsituaties.

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Edwin Bosch is werkzaam als advocaat bij Vogelaar Bosch Spijer Advocaten en gespecialiseerd op het gebied van letselschade. Lees hier meer over Edwin.

Na afronding ontvang je
Na afronding van het spreekuur en het met goed gevolg beantwoorden van twee van de drie meerkeuzevragen, die aan het eind van het spreekuur worden gesteld, ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Edwin Bosch
DatumBegintijdEindtijd
14-05-202011:0012:00
Werkgeversaansprakelijkheid voor thuiswerken en de zorgplicht van werkgevers in geval van thuiswerken onder ‘normale’ omstandigheden.
Vergelijking met de tijdelijke thuiswerksituatie aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00