Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Eric Ebben
-

Online OSR Spreekuur met Eric Ebben

Tijden

PO punten

NOvA 1

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Eric Ebben Tijdens dit online spreekuur zal mr. dr. Eric Ebben nader ingaan op de spoedwetgeving waardoor gedurende de Corona-crisis testamenten bij fysieke afwezigheid van de notaris in werking kunnen treden.

De vraag of coronapatiënten de mogelijkheid hebben om een testament in werking te laten treden zonder fysieke aanwezigheid van een notaris werd door de Corona-maateregelen actueler dan ooit. De wet stelt immers dat een testament pas in aanwezigheid van een notaris in werking kan treden. Maar los van deze noodwet bood en biedt de bestaande wetgeving al mogelijkheden om testamenten in werking te laten treden zonder dat de notaris hiervoor aanwezig hoeft te zijn.

Tijdens dit online spreekuur gaan we allereerst kort in op de vereisten voor het inwerking treden van testamenten en op deze noodwet. Daarna gaan we aan de hand van drie (actuele) praktijksituaties bespreken of bestaande wetgeving (dus niet de noodwet) mogelijkheden biedt om testamenten in werking te laten treden bij fysieke afwezigheid van een notaris en zo ja, hoe? Eric Ebben zal per casus een diagnose geven en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te delen. Tot slot is er nog voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor advocaten en juridisch professionals die meer willen weten over de situaties en mogelijkheden om testamenten in werking te laten treden zonder dat hierbij een notaris lijfelijk aanwezig is (geweest).

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Eric Ebben werkt als adviseur en (universitair) docent op het gebied van echtscheidingsrecht en erfrecht. Lees hier meer over Eric.

Na afronding ontvang je
Na afronding van het spreekuur en het met goed gevolg beantwoorden van twee van de drie meerkeuzevragen, die aan het eind van het spreekuur wordt gesteld, ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Eric Ebben
DatumBegintijdEindtijd
09-04-202011:0012:00
Inleiding: kunnen testamenten bij fysieke afwezigheid van de notaris in werking treden?
Illustratie aan de hand van drie praktijkgevallen met een diagnose door Eric Ebben
Antwoord op vragen en praktijkkwesties van de deelnemers

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00