Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Jeroen Los
-

Online OSR Spreekuur met Jeroen Los

Tijden

PO punten

NOvA 1 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Jeroen Los In dit online spreekuur zal mr. Jeroen Los ingaan op de gevolgen van de coronacrisis voor de werkgeverspensioenregeling binnen het pensioenrechtstelsel, zowel voor werknemers, werkgevers als voor pensioenuitvoerders.

We weten nu al dat de huidige situatie door toedoen van het coronavirus gaat zorgen voor een aanzienlijke recessie. Dat heeft automatisch ook gevolgen voor onze pensioenen. Die gevolgen kunnen aanzienlijk zijn.

Daarnaast zorgt het gemis aan omzet bij werkgevers voor het niet of niet geheel kunnen nakomen van de contractuele pensioenverplichtingen door werkgevers en pensioenuitvoerders met alle gevolgen van dien en niet op de laatste plaats die van werknemers.

Tijdens dit online spreekuur gaan we in op de gevolgen van de coronacrisis voor ons pensioenstelsel in het algemeen en meer in het bijzonder voor de pensioenopbouw van en -uitkering aan werknemers. Ook komen de contractuele pensioenverplichtingen van enerzijds werkgevers en anderzijds de pensioenuitvoerders aan bod. Bekeken wordt hoe deze drie partijen om (kunnen) gaan met de risico’s en de gevolgen.

Verder behandelen we de volgende vragen: Wat biedt de NOW-maatregel werkgevers ten aanzien van het na kunnen komen van pensioenverplichtingen? Welke contractuele verplichtingen zijn er? En welke aansprakelijkheid riskeren werkgevers en pensioenuitvoerders bij niet (of niet volledige) nakoming mogelijk?

Jeroen Los zal zijn diagnose op deze onderwerpen geven en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te delen. Tot slot is er nog voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor (juridisch) professionals, arbeidsrechtprofessionals (juristen en HR) en professionals die werkzaam zijn bij pensioenuitvoerders, die meer willen weten over de gevolgen voor werkgeverspensioenregelingen als gevolg van de coronacrisis.

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Jeroen Los is werkzaam als advocaat bij Blom Veugelers en Zuiderman Advocaten en is gespecialiseerd in het pensioenrecht. Lees hier meer over Jeroen.

Na afronding ontvang je
Ben je advocaat en beantwoord je na afronding van het spreekuur met goed gevolg twee van de drie meerkeuzevragen die aan het eind van het spreekuur worden gesteld, dan ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Jeroen Los
DatumBegintijdEindtijd
20-05-202011:0012:00
Gevolgen van de coronacrisis voor ons pensioenstelsel.
Contractuele pensioenverplichtingen van werkgevers en pensioenuitvoerders.
Vragen van de deelnemers.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00