Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Joyce Snijder en Karlijn van der Heijden
-

Online OSR Spreekuur met Joyce Snijder en Karlijn van der Heijden

Tijden

PO punten

NOvA 1 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Joyce Snijder en Karlijn van der Heijden Tijdens dit online spreekuur zullen mr. Joyce Snijder en mr. Karlijn van der Heijden (Wijn & Stael Advocaten) nader ingaan op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, kort gezegd NOW, en de gevolgen van de NOW voor de rechtspositie van werknemers met een flexibele arbeidsrelatie.

Veel ondernemers hebben het zwaar doordat de overheidsmaatregelen in verband met COVID-19 ervoor zorgen dat hun bedrijvigheid deels of helemaal is komen stil te vallen. De regeling NOW (die met terugwerkende kracht tot 1 maart 2020 is ingegaan) biedt ondernemers een tegemoetkoming in de loonkosten waardoor gedwongen ontslagen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen. Vraag is echter wat de gevolgen van de NOW zijn voor flexwerkers? Hebben oproepwerknemers recht op doorbetaling van loon? Hoe bepaal je de hoogte van het loon? Wat zijn de gevolgen onder de NOW wanneer er geen loondoorbetaling plaatsvindt? Ook uitzend- en payrollwerkgevers kunnen gebruik maken van NOW. Welke gevolgen heeft dat voor hen? Deze en andere vragen zullen worden beantwoord.

Tijdens dit online spreekuur gaan we allereerst kort in op de voorwaarden die de NOW stelt en de mogelijkheden deze noodmaatregel biedt. Vervolgens gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden bekijken wat de gevolgen van de NOW zijn voor de rechtspositie van flexwerkers. Joyce Snijder en Karlijn van der Heijden zullen per praktijkvoorbeeld een diagnose geven en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te delen. Tot slot is er nog voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor advocaten en juridisch professionals die meer willen weten over de gevolgen van de NOW voor de rechtspositie van flexwerknemers.

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Joyce Snijder en Karlijn van der Heijden zijn advocaat arbeidsrecht bij Wijn & Stael Advocaten. Joyce en Karlijn zijn gespecialiseerd in flexibele arbeidsrelaties.

Na afronding ontvang je
Na afronding van het spreekuur en het met goed gevolg beantwoorden van twee van de drie meerkeuzevragen, die aan het eind van het spreekuur wordt gesteld, ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Joyce Snijder en Karlijn van der Heijden
DatumBegintijdEindtijd
21-04-202012:0013:00
Voorwaarden en mogelijkheden NOW
Praktijkvoorbeelden over de gevolgen van de NOW voor de rechtspositie van flexwerkers
Antwoord op vragen en praktijkkwesties van de deelnemers

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00