Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Leon Mensink
-

Online OSR Spreekuur met Leon Mensink

Tijden

PO punten

NOvA 1 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Leon Mensink In dit online spreekuur zal Leon Mensink nader ingaan op het thema bestuursrechtelijk toezicht en handhaving tijdens de coronacrisis.

De huidige situatie door toedoen van het coronavirus zorgt voor tal van vragen en dilemma’s, ook op het gebied van bestuursrechtelijk toezicht en handhaving.

Vanzelfsprekend is er toezicht en handhaving van de coronamaatregelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld op decentraal niveau met het sluiten van markten of het opleggen van boetes bij overtredingen van de extra maatregelen. Maar ook de reguliere bestuursrechtelijke handhaving gaat gewoon door. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat burgers vanwege de crisis waren vanuit huis gaan verkopen. Hoe zit dat wettelijk gezien en hoe kan hiertegen worden opgetreden?

Tijdens dit online spreekuur gaan we allereerst in op de systematiek van de reguliere bestuursrechtelijke handhaving tijdens deze crisis. Wat speelt er en hoe kan of moet de overheid hiermee omgaan en hiertegen optreden?

Vervolgens gaan we in op toezicht en handhaving van de specifieke coronamaatregelen. Wat kan en mag de overheid in dat geval? En hoe zit het bijvoorbeeld met de zorgplicht van de overheid ten opzichte van haar handhavers nu geregeld sprake is van belaging door burgers?

Leon Mensink geeft zijn diagnose op deze onderwerpen en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te delen. Tot slot is er nog voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor (juridisch) professionals werkzaam op het gebied van bestuurlijk toezicht en handhaving of werkzaam binnen de overheid, die meer willen weten over de (on)mogelijkheden van toezicht en handhaving in de situatie ten tijde van het coronavirus.

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Leon Mensink is werkzaam als advocaat bij WinthagenMensink en gespecialiseerd in kwesties tussen burgers en overheid. Lees hier meer over Leon.

Na afronding ontvang je
Ben je advocaat en beantwoord je na afronding van het spreekuur met goed gevolg twee van de drie meerkeuzevragen die aan het eind van het spreekuur worden gesteld, dan ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Leon Mensink
DatumBegintijdEindtijd
07-05-202011:0012:00
Systematiek van de reguliere bestuursrechtelijke handhaving tijdens de coronacrisis.
Toezicht en handhaving van de specifieke coronamaatregelen.
Beantwoorden vragen deelnemers.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00