Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Peter Fousert
-

Online OSR Spreekuur met Peter Fousert

Tijden

PO punten

NOvA 1 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Peter Fousert Tijdens dit online spreekuur gaat mr. Peter Fousert nader in op de kwestie van de invoering van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Deze wet zou uitkomst kunnen bieden bij het voorkomen van faillissementen ontstaan door de corona-maatregelen.

Dit is vandaag de dag een actueel onderwerp. Een groep van insolventiespecialisten heeft minister Dekker voor Rechtsbescherming zelfs per brief opgeroepen deze wet zo snel mogelijk in te voeren. De Tweede Kamer heeft echter besloten om de behandeling hiervan uit te stellen. Verstandig of niet?

Tijdens dit online spreekuur gaat de dcocent allereerst kort in op de inhoud van de WHOA en vergelijkt deze met de mogelijkheden die de Faillissementswet al biedt met de surséance van betaling. Deze laatste rechtsfiguur is immers in het leven geroepen voor situaties van tijdelijke betalingsonmacht.

Deze vergelijking verduidelijken we aan de hand van enkele (actuele) praktijkvoorbeelden. Peter Fousert zal per voorbeeld zijn diagnose geven en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te geven. Tot slot is er nog voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor advocaten en juridisch professionals die meer willen weten over de implicaties van het coronavirus.

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Peter Fousert is advocaat bij PlasBossinade advocaten en notarissen. Peter is gespecialiseerd in het insolventierecht en is werkzaam als advocaat, curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling. Lees hier meer over Peter.

Na afronding ontvang je
Na afronding van het spreekuur en het met goed gevolg beantwoorden van twee van de drie meerkeuzevragen, die aan het eind van het spreekuur wordt gesteld, ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Peter Fousert
DatumBegintijdEindtijd
05-05-202011:0012:00
Inleiding: invoering van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)
Illustratie aan de hand van drie praktijkgevallen met een diagnose door Peter Fousert
Antwoord op vragen en praktijkkwesties van de deelnemers

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00