Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online OSR Spreekuur met Tomas Steenmetser
-

Online OSR Spreekuur met Tomas Steenmetser

Tijden

PO punten

NOvA 1 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online OSR Spreekuur met Tomas Steenmetser In dit online spreekuur zal mr. Tomas Steenmetser ingaan op de gevolgen van de coronacrisis voor de huur van bedrijfsruimtes.

Vanwege het coronavirus is overgegaan tot sluiting van onder meer horeca, musea, poppodia, kinderdagverblijven, winkels etc. Wat is de invloed hiervan op de verplichtingen van de lopende huurovereenkomsten? Moet bijvoorbeeld een huurder die zijn restaurantruimte niet meer kan of mag gebruiken de(zelfde) huur blijven betalen? Hoe zit dat met de huurder van een winkel die besluit zijn winkelruimte wegens gezondheidsrisico’s te sluiten? Of hoe zit het met de exploitatieplicht van de huurder?

Tijdens dit online spreekuur gaan we eerst kort in op de rechten en hoofdverplichtingen van huurders en verhuurders van bedrijfsruimte. Vervolgens behandelen we de gevolgen van de coronacrisis op deze rechten en plichten. Wat zijn de rechten en plichten van de huurder? En van de verhuurder? Hoe toegankelijk is de rechtspraak op dit moment?

Tomas Steenmetser zal zijn diagnose over deze onderwerpen geven en we dagen je als deelnemer uit om jouw perspectief op de situatie te delen. Tot slot is er voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen over dit onderwerp.

Deelnemen is gratis, maar let op: het aantal plekken per spreekuur is beperkt. Wees er dus snel bij!

Doelgroep
Het online spreekuur is bedoeld voor professionals werkzaam binnen het huur- en vastgoedrecht en binnen de huur- en vastgoedbranche, die meer willen weten over de gevolgen voor de huur van bedrijfsruimte.

Cursusvorm
Online webinar van een uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Dit online spreekuur is onderdeel van een reeks met diverse sprekers en onderwerpen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Docenten
Tomas Steenmetser is werkzaam als advocaat bij Lexence en is onder meer gespecialiseerd in huurrecht bedrijfsruimte. Lees hier meer over Tomas.

Na afronding ontvang je
Ben je advocaat en beantwoord je na afronding van het spreekuur met goed gevolg twee van de drie meerkeuzevragen die aan het eind van het spreekuur worden gesteld, dan ontvang je een certificaat en 1 PO J-punt.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het spreekuur heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen in deze reeks? Meld je dan hier hier aan voor meer informatie.
Programma Online OSR Spreekuur met Tomas Steenmetser
DatumBegintijdEindtijd
19-05-202011:0012:00
Rechten en hoofdverplichtingen van huurders en verhuurders van bedrijfsruimten
Gevolgen van de coronacrisis op deze rechten en plichten
Vragen van de deelnemers

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00