Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online patroonscursus voor beginnende patroons
-

Online patroonscursus voor beginnende patroons

Tijden

PO punten

NOvA 6 NJ (PO)

v.a. € 650,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Voldoet aan de NOvA eisen voor patrooncursus nieuwe stijl.
Informatie Deze online cursus is er op gericht om jouw eigen stijl en kunde als patroon te zoeken en te versterken door jouw praktijkervaring te analyseren en te leren van de andere deelnemers. Daarnaast doe je (basis)kennis op over de beroepsopleiding en wat jouw rol als patroon inhoudt (m.n via de reader). We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon te ontwikkelen. Verder zetten we een bijzondere werkvorm in: aan de hand van filmfragmenten bekijken we diverse stijlen van mentorschap en reflecteer je op je eigen (gewenste) stijl als patroon. Kortom, je leert op de meest complete manier: door te ervaren en te doen.

Als je patroon wilt worden of als je al patroon bent en nieuwe stagiaires gaat begeleiden, dan moet je voldoen aan de nieuwe kaders en eisen die de NOvA heeft vastgesteld. Deze online cursus voldoet volledig aan de eisen van de NOvA en is afgestemd op de vernieuwde beroepsopleiding waarin meer aandacht is voor praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridisch-inhoudelijke kennis.

Vooraf ontvang je een reader met daarin alle relevante basisinformatie over het nieuwe patronaat en tijdens de cursus zetten de trainers verschillende werkvormen in om interactie te stimuleren.

De cursus wordt, conform de eisen van de NOvA, afgerond door middel van een reflectieve opdracht. Het inleveren van de reflectieve opdracht is een voorwaarde voor het verkrijgen van het certificaat.

Cursusvorm
De cursus is een online bijeenkomst verdeeld over twee dagdelen. Via Zoom is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Wat leer je?
Na deze cursus:
• Heb je inzicht in je eigen begeleidingsstijl als patroon en je sterke en verbeterpunten daarin;
• Heb je je coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon versterkt;
• Heb je handvatten gekregen om feedback te geven en de ontwikkelingsstappen van de stagiaire te begeleiden;
• Ken je de rol van de patroon en heb je meer inzicht in de vernieuwde beroepsopleiding (m.n. Via de reader);

Voor wie?
Per 1 oktober 2020 is de patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Belangrijk is dat:
1. Elke patroon de cursus van minstens zes uur moet doen en een herhaal/opfriscursus volgen om de drie jaar.
2. De opfriscursus bedoeld is voor een (beoogd) patroon die in de drie jaar voorafgaand al een patroonscursus heeft gevolgd. Een cursus van drie uur volstaat in dit geval.

Onduidelijk wat voor jou van toepassing is? Neem dan een kijkje op https://www.advocatenorde.nl/faq/ba-patroonscursus of neem contact met ons op.

Na afronding ontvang je
- 6 PO-punten;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken via Zoom, een makkelijk toegankelijke vergadersysteem.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin de instructies om Zoom te gebruiken en een link naar de online cursus.

Wat cursisten zeggen over deze cursus
''Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren en vond het leuk om deel te nemen. De balans tussen de onderdelen was goed zodat ik mijn aandacht er goed bij kon houden. Daarnaast vond ik het een heel leuke groep met interessante en diverse mensen en goede begeleiders die oor/oog hadden voor wat er gevraagd werd door de groep. Tevens zijn de filmfragmenten een prettige afwisseling en toch heel functioneel. Al met al mijn complimenten! Het haalt het natuurlijk niet bij een fysieke training, maar het komt dicht in de buurt!''

''Het was een inspirerende training. Door het ondersteunende beeldmateriaal wordt het inzichtelijk en levendig. Metaforen bieden een waardevolle ondersteuning, dat blijkt maar weer. De interactie met de cursisten onderling was ook van toegevoegde waarde. Robbert en Marieke vormden een goed team met ieder hun eigen bijdrage. Een mooie mix met oog voor staigiaire en patroon. Goede indeling van de dag. Live zou je mogelijk meer vragen stellen en meer interactie hebben, maar met de middelen die we nu hebben was deze cursus goed van opzet en vloog de dag voorbij.''

"Mijn aanvankelijke weerzin tegen de (door omstandigheden noodzakelijke) online versie van de opleidingsdag is weggenomen door de goede en strakke regie van de opleiders en de vormen die de techniek toch biedt (filmpjes, chatrooms) en dat maakte dat het mij enorm beviel en dan ook goed (efficiënt) verliep. Ondanks het gemis aan "warme overdracht". Besproken onderwerpen relevant.''

"Een zeer leerzame en aangename cursusdag beleefd met deze patroonscursus! Het duo van docenten vulde elkaar heel goed aan. De interactie in deze onlinecursus tussen de cursisten was sprankelend. Aanrader!" Peter Ruis, deelnemer december 2020

"Leuke, interessante cursus, ondanks de online aard was het interactief, goede afwisseling tussen plenaire uitleg, discussie, enquete, filmfragmenten, breakout-oefensessies hield iedereen betrokken.''


Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00