Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online patroonscursus
-

Online patroonscursus

Tijden

PO punten

NOvA 6 NJ (PO)

v.a. € 650,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Voldoet aan de NOvA eisen voor patrooncursus nieuwe stijl.
Informatie Online patroonscursus Tijdens deze cursus zoeken en versterken we jouw eigen stijl en kunde als patroon door jouw praktijkervaring te analyseren en te leren van de andere deelnemers. Je doet kennis op over de beroepsopleiding en wat jouw rol als patroon inhoudt. We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon te ontwikkelen. Verder zetten we een bijzondere werkvorm in: aan de hand van filmfragmenten bekijken we diverse stijlen van mentorschap en reflecteer je op je eigen (gewenste) stijl als patroon.

Inhoudelijke kennis over de nieuwe beroepsopleiding en het competentieprofiel van de patroon verkrijg je door middel van een opdracht die je voorafgaand aan de cursus uitvoert. Hierop volgt een korte terugkoppeling tijdens de cursusdag. Kortom, je leert op de meest complete manier: door te ervaren en te doen.

Als je patroon wilt worden of als je al patroon bent en nieuwe stagiaires gaat begeleiden, dan moet je voldoen aan de nieuwe kaders en eisen die de NOvA heeft vastgesteld. Deze online cursus voldoet volledig aan de eisen van de NOvA en is afgestemd op de vernieuwde beroepsopleiding waarin meer aandacht is voor praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridisch-inhoudelijke kennis.

Doelgroep
Ben jij advocaat en ga jij vanaf 2021 voor het eerst advocaat-stagiaires begeleiden? Dan ben je verplicht de vernieuwde patroonscursus te hebben afgerond. Deze online cursus is dan ook uitermate geschikt voor nieuwe patronen.

Cursusvorm
De cursus is verdeeld over twee dagdelen. Vooraf ontvang je een korte voorbereidingsopdracht en tijdens de cursus zetten de trainers verschillende werkvormen in om interactie te stimuleren.

Docenten
De twee docenten zijn ervaren coachopleiders en trainers. Lees hier meer over Marieke Westerhof en Robbert Braak.

Wat leer je?
Na deze cursus:
• Ken je de rol van de patroon, het competentieprofiel advocaat-stagiairs en heb je inzicht in de vernieuwde beroepsopleiding;
• Heb je inzicht in je eigen begeleidingsstijl als patroon en je sterke en verbeterpunten daarin;
• Heb je je coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon versterkt;
• Heb je handvatten gekregen om feedback te geven en de ontwikkelingsstappen van de stagiaire te begeleiden;
• Heb je handvatten gekregen om stressbeleving bij de stagiair te zien en te coachen op stressbestendigheid.

Benodigde voorkennis en ervaring
Deze cursus voor patronen is bedoelt voor advocaten die niet eerder patroon zijn geweest en die tussen 21 maart 2018 - 21 maart 2021 nog geen patroonscursus hebben gevolgd.

Na afronding ontvang je
- 6 PO-punten;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform. Hier kun je meer lezen over onze online cursussen en Canvas.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding.

Wat cursisten zeggen over deze cursus
''Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren en vond het leuk om deel te nemen. De balans tussen de onderdelen was goed zodat ik mijn aandacht er goed bij kon houden. Daarnaast vond ik het een heel leuke groep met interessante en diverse mensen en goede begeleiders die oor/oog hadden voor wat er gevraagd werd door de groep. Tevens zijn de filmfragmenten een prettige afwisseling en toch heel functioneel. Al met al mijn complimenten! Het haalt het natuurlijk niet bij een fysieke training, maar het komt dicht in de buurt!''

''Heel nuttig en leuk! Door de afwisseling en het feit dat het interactief was heb ik vooral ook veel geleerd van andermans ervaringen in inzichten.''

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00