Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online training intervisie in de juridische beroepspraktijk
-

Online training intervisie in de juridische beroepspraktijk

Tijden

PO punten

NOvA 4 NJ (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Uitmuntende gespreksleiders, Geheel online dus je bespaart reistijd, Diepgaand leren over relevante vraagstukken
Informatie Wil je weten of intervisie voor jou als jurist een geschikt ontwikkelinstrument is of zoek je een vaste intervisiegroep? Dan is deze online training aan te bevelen. In deze online bijeenkomst starten we met een korte uitleg van theorie en methodieken voor intervisie. Daarna gaan we een aantal intervisie-methoden ook daadwerkelijk toepassen met casuïstiek uit jouw praktijk. Intervisie is een gestructureerde methode die zich goed leent voor online bijeenkomsten.

Intervisie is geschikt voor (juridische) professionals die zich herkennen in de volgende voorbeelden:

• Mijn cliënten vragen veel snelheid en flexibiliteit van mij. Hoe kan ik kwaliteit en maatwerk leveren en tegelijkertijd ook aangehaakt blijven bij de behoefte van de cliënt?
• Hoe ga ik om met cliënten met wie een vertrouwenskwestie speelt? Wanneer leg ik de werkzaamheden neer of juist (nog) niet?
• Ik overweeg een klacht in te dienen over een collega, maar dat voelt oncollegiaal. Wat kan ik het beste doen?
• Bij sommige juridische kwesties kom ik in conflict met mijn persoonlijke waarden. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan, zodat het mijzelf noch de zaak schaadt?
• Hoe voorkom ik dat ik bepaalde zaken of betrokken personen meeneem ‘naar huis’?
• Hoe kan ik als collega bijdragen aan een sterkere samenwerking binnen de organisatie?

Kortom, vragen en dilemma’s die je bezig kunnen houden bij de uitoefening van je beroep.

Doelgroep
De online training is bedoeld voor juristen (overheidsjuristen, rechtsbijstandsjuristen, bedrijfsjuristen etc.) en professionals die werkzaam zijn in een juridische omgeving. Voor advocaten hebben we een gespecialiseerd aanbod waarmee zij kunnen voldoen aan de kwaliteitseis intervisie van de NOvA.

Cursusvorm
Deze bijeenkomst vindt online plaats in onze digitale leeromgeving. We hebben dit jaar al veel goede ervaringen opgedaan met het online organiseren van intervisie.

Docenten
We werken uiteraard alleen met zeer ervaren gecertificeerde gespreksleiders intervisie. De bijeenkomsten worden o.a. begeleid door Marieke Westerhof en Jacqueline van ’t Spijker.

Lees hier meer over Marieke Westerhof.

Jacqueline van ‘t Spijker is arbeids- en organisatiespycholoog, een zeer ervaren HR adviseur, trainer en intervisiebegeleider. Ze is gespecialiseerd in het oplossen van vastlopers in zakelijke communicatie.

Wat leer je?
Na afloop van de bijeenkomst:
• Kun je uitleggen wat twee veelgebruikte intervisiemethodieken zijn en wat deze inhouden;
• Kun je reflecteren op de aanpak van dilemma’s uit de praktijk middels intervisiemethodiek(en);
• Kun je beoordelen of intervisie een geschikt ontwikkelinstrument voor je is.

Benodigde voorkennis en ervaring
Voor deze training is geen specifieke voorkennis en ervaring vereist.

Na afloop ontvang je
Een certificaat met daarop je naam en het aantal uren van de bijeenkomst.

Overige informatie
Voor advocaten bieden wij een reeks intervisie-cursussen (online en klassikaal) voor het voldoen aan de kwaliteitstoets intervisie. Wil je kennismaken met intervisie, zonder meteen de kwaliteitstoets te willen behalen, dan is deze intervisie training mogelijk interessant. Mocht je twijfelen over welke cursus het meest geschikt is, neem dan gerust contact met ons op.

Om deel te nemen aan deze online training heb je een tablet, laptop of desktop computer nodig. Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online training en inloginstructies. We helpen je hierbij heel graag als je dat handig vindt.

Ben je na de bijeenkomst enthousiast over intervisie en de toegevoegde waarde ervan voor je eigen praktijk of organisatie? We helpen je graag het vervolg vorm te geven: je kunt met de trainingsgroep periodiek intervisie vervolgen of zelf een groep samenstellen. Ook kunnen we meehelpen met het opzetten van een intervisietraject binnen jouw organisatie.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Training intervisie in de juridische praktijk voor juristen
8,7
NOvA 4 NJ (PO)
€ 325,-
13-04-2021
Training Gespreksleider intervisie**
8,3
NOvA 10 NJ (PO)
€ 1250,-
10-05-2021