Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online Training Intervisie in de juridische praktijk *
-

Online Training Intervisie in de juridische praktijk *

Tijden

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 4 NJ

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Deze online training intervisie zal plaatsvinden via een videobijeenkomst zolang de Corona-maatregelen een fysieke ontmoeting bemoeilijken. Intervisie is een gestructureerde methode die zich echter goed leent voor toepassing via een videobijeenkomst. Een mooie kans om in deze tijden je vakbekwaamheid verder te ontwikkelen. En we hebben vorig jaar gezien wat een mooie resultaten dit kan opleveren, ook online.

De NOvA geeft tijdelijk toestemming voor online-intervisie zodat aan de voorwaarden van de kwaliteitstoets intervisie wordt voldaan en PO-punten kunnen worden behaald. De NOvA stelt wel aanvullende voorwaarden voor online Intervisie, zie hiervoor punt 8 van de digitale Q&A Coronavirus – algemeen die de NOvA heeft opgesteld. Bij inschrijving voor de online training Intervisie in de juridische praktijk ga je hiermee akkoord.

Wil je weten of intervisie voor jou een geschikt ontwikkelinstrument is of zoek je een vaste intervisiegroep? Dan is deze training aan te bevelen.

Intervisie is geschikt voor juristen (overheidsjuristen, rechtsbijstandsjuristen, bedrijfsjuristen, advocaten etc.) die zich herkennen in bijvoorbeeld de volgende vragen:

• Mijn cliënten vragen veel snelheid en flexibiliteit van me. Hoe kan ik kwaliteit en maatwerk leveren en tegelijkertijd ook aangehaakt blijven bij de behoefte van de cliënt?
• Hoe ga ik om met cliënten met wie een vertrouwenskwestie speelt? Wanneer leg ik de werkzaamheden neer of juist (nog) niet?
• Ik overweeg een klacht in te dienen over een collega, maar dat voelt oncollegiaal. Wat kan ik het beste doen?
• Bij sommige juridische kwesties kom ik in conflict met mijn persoonlijke waarden. Hoe kan ik hier mee omgaan zodat het mijzelf noch de zaak schaadt?
• Hoe voorkom ik dat ik bepaalde zaken of betrokken personen meeneem ‘naar huis’?
• Hoe kan ik als collega bijdragen aan een sterkere samenwerking binnen de organisatie?

Kortom, vragen en dilemma’s die je bezighouden bij de uitoefening van je beroep.

Wat leer je?
In deze online bijeenkomst starten we met een korte uitleg van theorie en methodieken voor intervisie. Daarna gaan we een aantal intervisie-methoden ook daadwerkelijk toepassen met casuïstiek uit eigen praktijk. Intervisie is een gestructureerde methode die zich goed leent voor online-toepassing. Ben je na de bijeenkomst enthousiast over intervisie en de toegevoegde waarde ervan voor je eigen praktijk? We helpen je graag het vervolg vorm te geven: je kunt met de trainingsgroep periodiek intervisie doen als ook met een door jezelf samengestelde groep. We praten graag met je na over de diverse mogelijkheden.

Na afloop van de bijeenkomst:
• Kun je uitleggen wat twee veelgebruikte intervisiemethodieken zijn en wat deze inhouden;
• Kun je reflecteren op de aanpak van dilemma’s uit de praktijk middels intervisiemethodiek(en);
• Kun je beoordelen of intervisie een geschikt ontwikkelinstrument voor je is.


Deze training is bedoeld voor professionals in de juridische wereld. Bijvoorbeeld advocaten met meer dan drie jaar ervaring en die intervisie buiten hun eigen kantoor willen doen. Ook is de training zeer geschikt voor juristen die werkzaam zijn bij (semi-)overheden, bedrijven en (rechtsbijstand)verzekeraars.

Deze training kan uiteraard ook als in-company training worden aangevraagd.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
15-05-202009:3013:00
Programma
Intervisie gaat verder dan de inhoud van zaken. De jurist die anno 2021 onderscheidend wil zijn, is niet alleen een sterke specialist, maar moet ook cliënten en collega’s tevreden stellen én ondernemend zijn. Dat vraagt een breed palet aan vaardigheden en oplossingen. Intervisie is hiervoor het ontwikkelingsinstrument bij uitstek. De structuur van de intervisie methodiek is heel krachtig en ‘dwingt’ deelnemers om los te komen van het praten over problemen. Je zult hierdoor heel snel betere oplossingen hebben voor dilemma’s waar je vaker tegenaan loopt. Niet onbelangrijk; succesverhalen maken ook onderdeel uit van intervisie.



Werkwijze videobijeenkomst
De online training wordt technisch gefaciliteerd met een online videocommunicatiemiddel. Je ontvangt hierover voorafgaand aan de training gebruiksinformatie zodat de training soepel verloopt.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00