Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online verdiepingscursus WIA in de praktijk ** a
-

Online verdiepingscursus WIA in de praktijk ** a

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 4 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
4
Informatie Met deze cursus verwerf je zeer praktische en actuele kennis van de WIA. Deze kennis is onmisbaar bij een kwalitatief goede advisering in ontslagzaken en andere arbeidsrechtelijke kwesties.

De cursus behandelt de stand van zaken in de 'WIA praktijk', mede aan de hand van ontwikkelingen in de jurisprudentie. In deze verdiepingscursus wordt ingegaan op de inkomenssituaties van WIA- gerechtigden die weer aan het werk gaan en vervolgens ziek of werkloos worden. Hierbij wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de arbeidsrechtelijke aspecten en de (on)mogelijkheden van het gebruik van de no- risk polis. Ook komt de rol van werkgevers en eigenrisicodragers WGA in WIA-zaken aan de orde, waarbij onder meer gekeken wordt naar mogelijke sancties die kunnen worden opgelegd aan een werkgever.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de gevolgen en de mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Ten behoeve van de interactiviteit is het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt.

Doelgroep
De cursus is ontwikkeld voor advocaten, SZ-professionals en HR-professionals. De cursus is ook geschikt voor arbeidsrechtjuristen die te maken hebben met zieke werknemers en naderend ontslag.

Cursusvorm
Het betreft een online cursus van vier uur waarbij het programma, verdeeld over twee sessies van elk twee uur wordt behandeld. De docent deelt kennis en behandelt casuïstiek. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Arie Wit is zelfstandig juridisch adviseur, docent en auteur op het terrein van het sociaalverzekeringsrecht Lees hier meer over Arie.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus:
- Kun je uitleggen wat de actuele stand van zaken is op het gebied van de WIA;
- Kun je werknemers en werkgevers (naar de laatste stand van zaken) adviseren over WIA-gerelateerde kwesties.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van een arbeidsongeschiktheidsbeoordeling is vereist.

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van een toets met 5 meerkeuzevragen, ontvang je een certificaat. Advocaten ontvangen daarnaast 4 J PO-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus dien je te beschikken over een tablet, laptop of desktop nodig. Het is tijdens deze cursus mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen. Mocht je hiervan gebruik. Willen maken dan heb je een microfoon en webcam nodig. Beschik je niet over deze middelen, dan kun je meekijken, luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief deel te nemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus . Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding

Wat cursisten zeggen over deze verdiepingscursus:
''Als enige niet jurist tussen de advocaten. Als dat maar goed gaat dacht ik bij aanvang. Het kwam goed. Docent Arie Wit heeft zeer veel kennis en weet het met plezier en energie te brengen. Praktisch toepasbaar. Precies waar ik voor kwam. De WIA heeft voor mij geen geheimen meer!''
Programma
DatumBegintijdEindtijd
02-06-202014:0016:15
05-06-202014:0016:15
Programma
Aan bod komen:
- Uitkeringsstromen in de Wet WIA
- Stand van zaken in de jurisprudentie t.a.v. volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid
- Toe- of afname van arbeidsongeschiktheid, de Amber-situaties belicht
- De mogelijkheden van de no-riskpolis
- De rol van werkgevers en eigenrisicodragers WGA in WIA-zaken (incl. mogelijke sancties werkgever)

Het programma wordt over twee sessie verzorgd. Sessie1 is op 2 juni en sessie 2 is op 5 juni. Beide sessies zijn van 14.00 u tot 16.15 inclusief een korte pauze.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00