Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Patroonscursus voor beginnende patroons
-

Patroonscursus voor beginnende patroons

Tijden

PO punten

NOvA 6 NJ (PO)

v.a. € 650,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Voldoet aan de NOvA eisen voor patrooncursus nieuwe stijl.
Informatie Deze cursus is er op gericht om jouw eigen stijl en kunde als patroon te zoeken en te versterken door jouw praktijkervaring te analyseren en te leren van de andere deelnemers. Daarnaast doe je (basis)kennis op over de beroepsopleiding en wat jouw rol als patroon inhoudt (m.n via de reader). We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon te ontwikkelen. Verder zetten we een bijzondere werkvorm in: aan de hand van filmfragmenten bekijken we diverse stijlen van mentorschap en reflecteer je op je eigen (gewenste) stijl als patroon. Kortom, je leert op de meest complete manier: door te ervaren en te doen.

Als je patroon wilt worden of als je al patroon bent en nieuwe stagiaires gaat begeleiden, dan moet je voldoen aan de nieuwe kaders en eisen die de NOvA heeft vastgesteld. Deze online cursus voldoet volledig aan de eisen van de NOvA en is afgestemd op de vernieuwde beroepsopleiding waarin meer aandacht is voor praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridisch-inhoudelijke kennis.

Vooraf ontvang je een reader met daarin alle relevante basisinformatie over het nieuwe patronaat en tijdens de cursus zetten de trainers verschillende werkvormen in om interactie te stimuleren.

De cursus wordt, conform de eisen van de NOvA, afgerond door middel van een reflectieve opdracht. Het inleveren van de reflectieve opdracht is een voorwaarde voor het verkrijgen van het certificaat.

Cursusvorm
De cursus is een klassikale bijeenkomst verdeeld over twee dagdelen. Wanneer een klasikale les niet mogelijk is i.v.m. overheidsrestricties, zal de cursus online gegeven worden.

Wat leer je?
Na deze cursus:
• Heb je inzicht in je eigen begeleidingsstijl als patroon en je sterke en verbeterpunten daarin;
• Heb je je coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon versterkt;
• Heb je handvatten gekregen om feedback te geven en de ontwikkelingsstappen van de stagiaire te begeleiden;
• Ken je de rol van de patroon en heb je meer inzicht in de vernieuwde beroepsopleiding (m.n. Via de reader);

Voor wie?
Per 1 oktober 2020 is de patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Belangrijk is dat:
1. Elke patroon de cursus van minstens zes uur moet doen en een herhaal/opfriscursus volgen om de drie jaar.
2. De opfriscursus bedoeld is voor een (beoogd) patroon die in de drie jaar voorafgaand al een patroonscursus heeft gevolgd. Een cursus van drie uur volstaat in dit geval.

Onduidelijk wat voor jou van toepassing is? Neem dan een kijkje op https://www.advocatenorde.nl/faq/ba-patroonscursus of neem contact met ons op.

Na afronding ontvang je
- 6 PO-punten;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken via Zoom, een makkelijk toegankelijke vergadersysteem.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus met daarbij de instructies over het inloggen.

Wat cursisten zeggen over deze cursus
''De patroonscursus was zeer geslaagd en heeft mij zeker geholpen om een goede start als patroon te maken. De opzet van het uitwisselen van ervaringen aan de hand van aansprekende filmfragmenten vond ik erg nuttig en prettig.''

''Ook al is het 'een moetje', toch genoten van de goede en leerzame cursus. Mooie mix van theorie, inspirerende filmpjes, goede gesprekken in de breakout rooms en goede mogelijkheden om niet alleen van de trainers, maar ook van andere deelnemers te leren. Trainers vulden elkaar goed aan, inspireerden en zorgden voor veel energie, ook nog aan het einde van een lange dag 'zoomen'.''

''Het was een inspirerende cursus, dank aan Marieke en Robbert. 2. De filmbeelden en fragmenten waren treffend en brachten bepaalde situaties en gevoelens heel mooi in beeld. 3. Het was goed vandaag te zien dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden.''

''Het was een inspirerende training. Door het ondersteunende beeldmateriaal wordt het inzichtelijk en levendig. Metaforen bieden een waardevolle ondersteuning, dat blijkt maar weer. De interactie met de cursisten onderling was ook van toegevoegde waarde. En Robbert en Marieke vormden een goed team met ieder hun eigen bijdrage. En mooie mix met oog voor staigiaire en patroon. Goede indeling van de dag. Live zou je mogelijk meer vragen stellen en meer interactie hebben, maar met de middelen die we nu hebben was deze cursus goed van opzet en vloog de dag voorbij.''

"Op zich knap gedaan: veel interactie en afwisseling. En nogal wat nieuwe kennis over bijvoorbeeld leerstijlen, mentorschap etc. opgedaan.''

"Mijn aanvankelijke weerzin tegen de (door omstandigheden noodzakelijke) online versie van de opleidingsdag is weggenomen door de goede en strakke regie van de opleiders en de vormen die de techniek toch biedt (filmpjes, chatrooms) en dat maakte dat het mij enorm beviel en dan ook goed (efficiënt) verliep. Ondanks het gemis aan "warme overdracht". Besproken onderwerpen relevant.''Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00