Deze cursus wordt alleen als in-company aangeboden.

Praktijkcursus Erfrecht

Ook interessant voor:
Juridisch secretaresses en ondersteuners
Prijs: € 0,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze cursus met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
Omschrijving

Omschrijving

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

Als je al enige tijd op een advocatenkantoor werkt en regelmatig met erfrechtzaken te maken hebt, dan is deze cursus voor jou geschikt. Deze cursus geeft uitleg over onderwerpen als de afwikkeling van een nalatenschap, het aanvaarden of verwerpen van de erfenis, de verdeling van de boedel, de positie van de notaris en de executeur testamentair. Na deze cursus weet je inhoudelijk meer van het erfrecht, kun je zelfstandiger te werk gaan en ben je in staat beter en tijdig in te spelen op de situatie.


Leerdoelen

Na afloop van deze cursus heeft de cursist voldoende kennis van het erfrecht en inzicht in de praktijk. Na deze cursus kan de cursist (nog meer) een team vormen met de advocaat/notaris voor wie je werkt, omdat je hem / haar veel werk uit handen kunt nemen.

Overige informatie

Korting:
Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Wachtlijst/interesse kenbaar maken?
De cursus wordt alleen als in-company aangeboden. Aanmelden voor een wachtlijst/interesselijst om de cursus bij OSR te volgen is ook mogelijk. Maak dit kenbaar via info@osr.nl.

Programma

Programma

Aan de orde komen:
- afwikkelen van een nalatenschap
- verklaring van erfrecht
- erfenis aanvaarden of verwerpen
- verdeling van de boedel
- erfrecht en samenwonen
- erfrecht bij testament
- codicil, legaat
- onterven
- legitieme portie, schenkingen
- taken executeur
- estate planning

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.