Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid
-

Themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid

PO punten

NOvA 3 J (PO)

v.a. € 250,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Voor en door specialisten sociale zekerheidsrecht. In samenwerking met de SSZ.
3
Informatie Themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid Samenvatting
In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ) organiseert OSR jaarlijks vier bijeenkomsten Kennisnet sociale zekerheid. Afhankelijk van de ontwikkelingen in het sociale zekerheidsrecht, kan in plaats van een studiebijeenkomst een studiedag/symposium worden georganiseerd. Tijdens de Kennisnetbijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Een of meerdere praktijkdeskundigen – werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid – houden een presentatie over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd. Meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst vindt u onder het tabje 'Programma'.

Doelgroep
Dit kennisnet is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.

Cursusvorm
Actualiteitenbijeenkomst in de vorm van studiebijeenkomsten van 3 uur.

Leerresultaten
Na afloop van deze actualiteitenbijeenkomst ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste inzichten en kun je dit in de praktijk toepassen.

Afronding
Deze actualiteitenbijeenkomst is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus, Na afloop van de bijeenkomst ontvang je:
- 3 NOvA of 3 MfN PE-punten.
- een certificaat.

Overige informatie
Een abonnement op Kennisnet is een van de vereisten die de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ) stelt aan het lidmaatschap van de vereniging. Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je kijken op: www.ssz-advocaten.nl.

Data bijeenkomsten 2020: 16 september, 23 september en 9 december. De bijeenkomst van 17 juni is komen te vervallen en is vervangen door een e-learning die tot eind 2020 beschikbaar blijft. Op 23 september is een extra Kennisnetbijeenkomst ingepland. Deze zal plaatsvinden in de vorm van een live webinar. Het webinar wordt opgenomen en zal tot eind 2020 beschikbaar blijven.
Programma Themabijeenkomst Kennisnet sociale zekerheid Programma

Onderwerp 17 maart 2020: Actualiteiten Awb voor de SV-praktijk.
Spreker: Bernard de Leest

Deze bijeenkomst van Kennisnet wordt als e-learning aangeboden via het leermanagementsysteem van OSR.Onderwerp 23 september 2020: de gevolgen van corona voor het sociaalzekerheidsrecht
Sprekers: Bernard de Leest, Erik Klein Egelink en Saar van Waegeningh

Deze bijeenkomst van Kennisnet wordt als live webinar aangeboden. U ontvangt voorafgaand aan dit webinar meer informatie hierover. Het webinar zal worden opgenomen en beschikbaar zijn tot 31 december 2020.

Onderwerp 27 oktober 2020: Internationaal SV
Spreker: Gijsbert Vonk en Anne Pieter van der Mei

Deze bijeenkomst van Kennisnet wordt als live webinar aangeboden. U ontvangt voorafgaand aan dit webinar meer informatie hierover. Het webinar zal worden opgenomen en beschikbaar zijn tot 31 december 2020.

Onderwerp 9 december 2020: De inzet van medisch deskundigen in arbeidsongeschiktheidsgeschillen door de bestuursrechter
Sprekers: Jim Faas en Isabelle Ouwehand

Werkwijze
Tijdens de Kennisnet bijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociale zekerheidsrecht centraal. Eén of meerdere praktijkdeskundigen - werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid - houden een inleiding over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd.

Materiaal
Bij aanvang van de bijeenkomst krijg je van ons een reader. Je kunt ook een documentatieabonnement afsluiten.


Data bijeenkomsten 2020: 16 september, 23 september, 9 decemberHulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00