Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training Aan de slag met de gemeente van Morgen
-

Training Aan de slag met de gemeente van Morgen

Tijden

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie In de training Aan de slag met de gemeente van Morgen wordt je je bewust van de veranderingen die spelen binnen overheidsorganisaties en met name gemeenten. Ook krijg je praktische handvatten hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. In het eerste deel van de training wordt aandacht besteed aan de uitdagingen waarmee de gemeente van Morgen zich geconfronteerd ziet. Daarnaast zal je door een simulatie ervaren wat vanuit het perspectief van de burger gevraagd wordt van gemeenten. Tijdens het tweede deel leer je hoe jij jouw gemeente kunt helpen of begeleiden om de verandering die nodig is in gang te zetten.

De samenleving verandert en overheidsorganisaties zoals gemeenten moeten zich daaraan aanpassen. Burgers verwachten transparante en toegankelijke overheidsinstanties die midden in de maatschappij staan. We zien al veel ontwikkelingen in overheidsorganisaties: samenwerkingen tussen organisaties op organisatie-overschrijdende vraagstukken, toenemende digitale dienstverlening en het centraal stellen van de klant. Ontwikkelingen die het gevolg zijn van technologische vooruitgang, (gemeentelijke) fusies, de burger die verwacht dat de overheid meebeweegt in veranderingen in wet- en regelgeving.

Doelgroep
De training Aan de slag met de gemeente van Morgen is bedoeld voor gemeenteambtenaren met enkele jaren werkervaring.

Cursusvorm
De cursus bestaat uit een klassikale bijeenkomst van 6 uur. Naast theorie worden aan de hand van een simulatie diverse klantreizen gemaakt. Dit is een reis langs organisaties en afdelingen die een klant aflegt als hij een persoonlijk doel wil bereiken. Voor het realiseren van het persoonlijke doel (bijvoorbeeld mooier wonen) neemt de klant diensten af van verschillende instanties en organisaties. Tijdens de simulatie nemen de deelnemers verschillende rollen op zich waardoor beter inzicht ontstaat in de dienstverlening van een gemeente en hoe deze verbeterd kan worden.

Voorafgaand aan de training ontvang je een intakeformulier met enkele vragen die als basis zullen dienen voor het eerste deel van de bijeenkomst.

Docenten
Jeske Gunterman is consultant (gemeentelijke) overheid bij Morgen. Haar specialisaties zijn klantgedreven dienstverlening, training, verandermanagement en procesbegeleiding.

Evelien Boeije is senior consultant overheid bij Morgens. Haar specialisaties zijn verandermanagement, ketensamenwerking bij de overheid, coaching, procesbegeleiding en innovatie.

Wat leer je?
Na afloop van de training kun je:
- de belangrijkste uitdagingen benoemen die komende 5 tot 10 jaar op jouw gemeente of overheidsinstantie afkomen;
- vanuit het perspectief van de burger uitleggen wat er nodig is;
- concrete handvatten hanteren om de verandering die nodig is in jouw organisatie in gang te zetten.

Na afronding ontvang je
Een certificaat.

Overige informatie
Deze training wordt in samenwerking met ’Morgens’ georganiseerd. Morgens begeleidt overheidsorganisaties om zich voor te bereiden op de toekomst met:
• Visieontwikkeling om klaar te zijn voor de uitdagingen van Morgen
• Het realiseren van klantgedreven dienstverlening
• Succesvolle invoering van de digitale transformatie
• Data-gedreven werken
• Samen werken aan een Continu Verbeteren cultuur
• Ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsvormen met het netwerk

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00