Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training effectieve gespreksvoering met getraumatiseerde cliënten **
informeer mij
-

Training effectieve gespreksvoering met getraumatiseerde cliënten **

Locatie

Locatie nog niet bekend

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 6 NJ (PO)
8,7 Cursisten beoordeling
8,7 Cursisten beoordeling

€ 625,- (excl. btw)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie De training is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over de werking van lichaam en geest bij trauma’s. Je krijgt de nieuwste tools en inzichten op het gebied van werken met getraumatiseerde mensen. Daarnaast behandelen de trainers een praktisch toepasbaar wetenschappelijk model, dat direct inzetbaar is in gesprekken. Dit model is gebaseerd op de neurobiologie van stress en trauma. Het geeft inzicht in, en richtlijnen over hoe je moet omgaan met cliënten wanneer zij tijdens het gesprek lastige emoties of zelfs overweldiging ervaren. Daarnaast krijg je dankzij dit model meer inzicht in je eigen signalen van stress, zodat je deze beter kan monitoren en preventief kan handelen om overmatige stress of zogenaamde ‘secundaire traumatische stress’ te voorkomen.

Gesprekken met getraumatiseerde cliënten vragen om een specifieke houding van advocaten en andere juristen. De trauma's van cliënten hebben niet alleen een impact op het verloop van een gesprek, maar hebben ook effect op het (werk)leven als advocaat/jurist. Getraumatiseerde cliënten komen voor in veel rechtsgebieden: van het vreemdelingenrecht tot strafrecht en jeugdrecht.

In deze training krijg je antwoord op vragen als:
-Wat gaat er om in een getraumatiseerd brein?
-Hoe bewaak je de professionele grenzen in het gesprek?
-Hoe voorkom je verdere ontregeling van de cliënt tijdens een gesprek?

Doelgroep
Advocaten en andere juristen die te maken hebben met getraumatiseerde cliënten.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docenten
Deze training wordt gegeven door:
- Joost Haagsma, MSc, Antropoloog & Trainer
Joost studeerde antropologie en Refugee Studies in Utrecht en Oxford. Hij heeft jarenlange ervaring met het informeren van advocaten in de asielprocedure. Hij gaf eerder onder andere trainingen over interculturele vaardigheden.
- Bas Snippert, MSc, Stress & Trauma Specialist
Bas heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een integratieve counselor-coach, werkend vanuit positieve psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap. Hij helpt professionals effectief om te gaan met (traumatische) stress.

Wat leer je?
- Dankzij de handvatten uit deze training krijg je meer grip op moeilijke gesprekken en ben je beter in staat je eigen vitaliteit te waarborgen.
- Met de technieken die je in deze training leert, kun je effectiever in gesprek. Zo kun je beter je cliënt bijstaan in verschillende procedures.

Na afronding ontvang je:
- 6 NJ PO punten
- certificaat

Referenties naar aanleiding van de pilot
- "Heel erg de moeite waard om meer inzicht te krijgen in de interne processen van getraumatiseerde cliënten en die van jezelf!";
- "Twee enthousiaste trainers geven naast de nodige inhoudelijke kennis praktische tips om met getraumatiseerden om te gaan";
- "Als je werkt met cliënten die vreselijke dingen hebben meegemaakt, is kennis van trauma’s geen overbodige luxe. Niet om soft te zijn, maar voor je effectiviteit als advocaat.";
- "Andere benadering op het onderwerp PTSS: beeldend en praktisch"
- "Veel interactie, goed verhaal, stapsgewijs'.


Bas Snippert
Joost Haagsma

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00