Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training Intervisie in de juridische praktijk voor de Praktizijns-Sociëteit
nu inschrijven
-

Training Intervisie in de juridische praktijk voor de Praktizijns-Sociëteit

Locatie

Amsterdam

Tijden

€ 225,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Training Intervisie in de juridische praktijk voor de Praktizijns-Sociëteit In samenwerking met de Praktizijnssociëteit organiseert OSR een klein aantal cursussen in de Rechtbank Amsterdam, waarvan onderstaande cursus er één is. In deze cursus word je in korte tijd helemaal bijgepraat over een actueel onderwerp door onze topdocenten.
Dit aanbod geldt speciaal voor leden van de Praktizijnssociëteit en kunnen we met een fikse korting aanbieden. Ben je nog geen lid? Dan betaal je de reguliere prijs á € 325,- voor deze cursus en krijg je er een jaar lidmaatschap op de Praktizijnssociëteit gratis bij.
De locatie is de Rechtbank Amsterdam, de thuisbasis van de Praktizijnsbibliotheek.

Wil je weten of intervisie voor jou als jurist een geschikt ontwikkelinstrument is of zoek je een vaste intervisiegroep? Dan is deze training aan te bevelen.

Intervisie is geschikt voor juristen (overheidsjuristen, rechtsbijstandjuristen, bedrijfsjuristen, advocaten etc.) die zich herkennen in bijvoorbeeld de volgende vragen:
• Mijn cliënten vragen veel snelheid en flexibiliteit van me. Hoe kan ik kwaliteit en maatwerk leveren en tegelijkertijd ook aangehaakt blijven bij de behoefte van de cliënt?
• Hoe ga ik om met cliënten met wie een vertrouwenskwestie speelt? Wanneer leg ik de werkzaamheden neer of juist (nog) niet?
• Ik overweeg een klacht in te dienen over een collega, maar dat voelt oncollegiaal. Wat kan ik het beste doen?
• Bij sommige juridische kwesties kom ik in conflict met mijn persoonlijke waarden. Hoe kan ik hier mee omgaan zodat het mijzelf noch de zaak schaadt?
• Hoe voorkom ik dat ik bepaalde zaken of betrokken personen meeneem ‘naar huis’?
• Hoe kan ik als collega bijdragen aan een sterkere samenwerking binnen de organisatie?

Kortom, vragen en dilemma’s die je bezighouden bij de uitoefening van je beroep.

In deze bijeenkomst gaan we eerst aan de slag met de theorie en methodieken voor intervisie. Daarna gaan we ook intervisie doen met casuïstiek uit eigen praktijk zodat je zelf ervaart hoe het is. Ben je na de bijeenkomst enthousiast over intervisie en de toegevoegde waarde ervan voor je eigen praktijk? We helpen je graag het vervolg vorm te geven: je kunt met de trainingsgroep periodiek intervisie doen als ook met een door jezelf samengestelde groep. We praten graag met je na over de diverse mogelijkheden.

Na afloop van de bijeenkomst:
• Kun je uitleggen wat twee veelgebruikte intervisiemethodieken zijn en wat deze inhouden;
• Kun je reflecteren op de aanpak van dilemma’s uit de praktijk middels intervisiemethodiek(en);
• Kun je beoordelen of intervisie een geschikt ontwikkelinstrument voor je is.

Deze training is bedoeld voor professionals in de juridische wereld. Bijvoorbeeld advocaten met meer dan drie jaar ervaring en die intervisie buiten hun eigen kantoor willen doen. Ook is de training zeer geschikt voor juristen die werkzaam zijn bij (semi-)overheden, bedrijven en (rechtsbijstand)verzekeraars.

Deze training kan uiteraard ook als incompany training worden aangevraagd.
Programma Training Intervisie in de juridische praktijk voor de Praktizijns-Sociëteit
DatumBegintijdEindtijd
21-09-202016:0019:30
Intervisie gaat verder dan de inhoud van zaken. De jurist die anno 2020 onderscheidend wil zijn, is niet alleen een sterke specialist, maar moet ook cliënten en collega’s tevreden stellen én ondernemend zijn. Dat vraagt een breed palet aan vaardigheden en oplossingen. Intervisie is hiervoor het ontwikkelingsinstrument bij uitstek. De structuur van de intervisie methodiek is heel krachtig en ‘dwingt’ deelnemers om los te komen van het praten over problemen. Je zult hierdoor heel snel betere oplossingen hebben voor dilemma’s waar je vaker tegenaan loopt. Niet onbelangrijk; succesverhalen maken ook onderdeel uit van intervisie.

Verder is van belang dat intervisie een vorm is waarvoor advocaten kunnen kiezen om te voldoen aan de kwaliteitstoetsen die naar verwachting met ingang van 1 januari 2020 verplicht worden. Deze training is bij uitstek geschikt als kennismaking met intervisie. De hoofdtrainer is zelf oud-advocaat en heeft veel ervaring op diverse rechtsgebieden en met veel disciplines.
 Marieke Westerhof
Marieke Westerhof
communicatietrainer, teamcoach, gespreksleider intervisie
teamcommunicatie, intervisiebegeleiding
 Jacqueline van ’t Spijker
Jacqueline van ’t Spijker
Trainer, intervisiebegeleider
Intervisie, oplossen van vastlopers in zakelijke communicatie

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00