Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training intervisie in de juridische praktijk voor juristen
-

Training intervisie in de juridische praktijk voor juristen

Tijden

PO punten

NOvA 4 NJ (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Wil je weten of intervisie voor jou als jurist een geschikt ontwikkelinstrument is of zoek je een vaste intervisiegroep? Dan is deze training aan te bevelen.

Intervisie is geschikt voor juristen (overheidsjuristen, rechtsbijstandsjuristen, bedrijfsjuristen, advocaten etc.) die zich herkennen in bijvoorbeeld de volgende vragen:

• Mijn cliënten vragen veel snelheid en flexibiliteit van me. Hoe kan ik kwaliteit en maatwerk leveren en tegelijkertijd ook aangehaakt blijven bij de behoefte van de cliënt?
• Hoe ga ik om met cliënten met wie een vertrouwenskwestie speelt? Wanneer leg ik de werkzaamheden neer of juist (nog) niet?
• Ik overweeg een klacht in te dienen over een collega, maar dat voelt oncollegiaal. Wat kan ik het beste doen?
• Bij sommige juridische kwesties kom ik in conflict met mijn persoonlijke waarden. Hoe kan ik hier mee omgaan zodat het mijzelf noch de zaak schaadt?
• Hoe voorkom ik dat ik bepaalde zaken of betrokken personen meeneem ‘naar huis’?
• Hoe kan ik als collega bijdragen aan een sterkere samenwerking binnen de organisatie?

Kortom, vragen en dilemma’s die je bezighouden bij de uitoefening van je beroep.

Voor advocaten is het goed om te weten dat we een apart intervisie-aanbod hebben voor het voldoen aan de kwaliteitstoets intervisie. Wil je kennismaken met intervisie, zonder meteen de kwaliteitstoets te willen behalen, dan is deze intervisie training wellicht iets voor je.

In deze bijeenkomst starten we met een korte uitleg van theorie en methodieken voor intervisie. Daarna gaan we een aantal intervisie-methoden ook daadwerkelijk toepassen met casuïstiek uit eigen praktijk. Ben je na de bijeenkomst enthousiast over intervisie en de toegevoegde waarde ervan voor je eigen praktijk of organisatie? We helpen je graag het vervolg vorm te geven: je kunt met de trainingsgroep periodiek intervisie doen als ook met een door jezelf samengestelde groep, online of in persoon. Ook kunnen we meehelpen met het opzetten van een intervisietraject binnen jouw organisatie.

Deze training kan uiteraard ook als in-company training worden aangevraagd.

Na afloop van de bijeenkomst:
• Kun je uitleggen wat twee veelgebruikte intervisiemethodieken zijn en wat deze inhouden;
• Kun je reflecteren op de aanpak van dilemma’s uit de praktijk middels intervisiemethodiek(en);
• Kun je beoordelen of intervisie een geschikt ontwikkelinstrument voor je is.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
03-07-202009:3013:00
Intervisie gaat verder dan de inhoud van zaken. De jurist die anno 2020 onderscheidend wil zijn, is niet alleen een sterke specialist, maar moet ook cliënten en collega’s tevreden stellen én ondernemend zijn. Dat vraagt een breed palet aan vaardigheden en oplossingen. Intervisie is hiervoor het ontwikkelingsinstrument bij uitstek. De structuur van de intervisie methodiek is heel krachtig en ‘dwingt’ deelnemers om los te komen van het praten over problemen. Je zult hierdoor heel snel betere oplossingen hebben voor dilemma’s waar je vaker tegenaan loopt. Niet onbelangrijk; succesverhalen maken ook onderdeel uit van intervisie.

De trainers zijn beiden (NOvA) gecertificeerd gespreksleiders intervisie. De ene trainer is oud-advocaat en heeft veel ervaring op diverse rechtsgebieden en met veel disciplines. De andere trainer is al twintig jaar intervisiebegeleider in de zakelijke dienstverlening en sinds december 2018 gecertificeerd intervisiebegeleider voor de advocatuur.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Training Gespreksleider intervisie**
8,3
NOvA 10 NJ (PO)
€ 1250,-
01-11-2021
Intervisie voor advocaten
7,6
NOvA 8 NJ (PO)
€ 650,-
08-03-2022