Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training Vtlb verdiept **
-

Training Vtlb verdiept **

v.a. € 500,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Trainen in duo’s achter een computer
  • Trainer is de autoriteit op het thema ‘vtlb’
  • na deze training is je kennis weer helemaal up to date
Informatie Verdieping Vtlb: actualiteiten en casus
Als jurist of professional op het gebied van de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en jurisprudentie rondom het Vrij te laten bedrag (Vtlb). Met deze opleiding verdiep je je kennis in één middag. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

In deze training bespreken we alle wijzigingen van het Vtlb-rapport en recente jurisprudentie. De behandelde onderwerpen vormen de inleiding voor een aantal verdiepende casusposities die we plenair behandelen. De cursuslocatie beschikt over computers waarop je deze casusposities samen met een medecursist uitwerkt.

Deze training heeft een verdiepend karakter en is ontwikkeld voor deelnemers die beschikken over basiskennis van het Vrij te laten bedrag.

Cursusvorm
Deze training bestaat uit een bijeenkomst van één middag.

Docent
Deze training wordt verzorgd door Karen Stoffels-Montfoort. Karen is werkzaam op het terrein van de schuldhulpverlening en WSNP-bewindvoering. Zij heeft in het verleden voor verschillende rechtbanken organisaties gewerkt. Karen maakt al zeer geruime tijd onderdeel uit van de werkgroep rekenmethode VTLB van RECOFA en is zij in deeltijd werkzaam voor de NVVK en Bureau Wsnp. Karen verzorgt naast deze training ook het onderdeel berekenen Vtlb in de leergang Wsnp. Daarnaast is zij co-auteur van de online module: Basiscursus berekenen vrij te laten bedrag (Vtlb) van OSR. Karen is dé autoriteit op het gebied van het berekenen van het Vtlb en kent de praktijk van zowel bewindvoerders Wsnp als schuldhulpverleners van binnen en van buiten.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- heb je verdiepte kennis van Vtlb;
- ben je op de hoogte van de laatste wijzigingen vtlb-rapport en recente jurisprudentie;
- heb je ervaring met verschillende casusposities en kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 4 PE-punten BPBI of 4 PE-punten WSNP. Deze cursus is door de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders en door Bureau WSNP erkend als PE-cursus;
- een bewijs van deelname.

De cursusprijs is inclusief:
- koffie, thee en water
- cursusmateriaal
- bewijs van deelname
Programma Inhoud
Deze training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk in de vorm van het oefenen met casusposities aan de hand van de Vtlb-calculator.

a) Theorie:

- Actualiteiten: wijzigingen vtlb-rapport laatste twee jaar
- Beslagvrije voet wijziging: laatste stand van zaken.
- Diverse woonsituaties (eigen woning, inwonende schuldenaren, alleenstaande ouder en inwonende kostgangers).
- Gemeenschap van goederen en/of huwelijkse voorwaarden.
- Veel gestelde helpdeskvragen

b) Casusposities:

Tijdens de training worden verschillende casusposities behandeld. De onderwerpen van deze casusposities houden rechtstreeks verband met de behandelde theorie en de update vtlb: beslagvrije voet, diverse woonsituaties, nominaal bedrag en diverse inkomens.

Eigen casusvragen kunnen tevoren worden aangeleverd. De antwoorden zullen waar mogelijk worden ingepast in het te behandelen materiaal.

Werkwijze
Deze training heeft plek voor maximaal zestien deelnemers. Het programma bestaat deels uit een stuk theorie en deels uit het uitwerken en plenair behandelen van casusposities. De casusposities werk je in tweetallen achter een computer uit. Hierdoor pas je het geleerde direct in de praktijk toe.

Materiaal
Tijdens de training wordt gewerkt met een PowerPointpresentatie en diverse hand-outs. Het cursusmateriaal wordt beschikbaar gesteld via onze digitale leeromgeving Canvas.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00