Terug
Training Effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter *
nu inschrijven
-

Nog maar 5 weken te gaan om in 2018 nog een cursus te volgen...

Training Effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter *

Locatie

Utrecht

Tijden

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 6 NJ + 4 J (PO)
8,9 Cursisten beoordeling
8,9 Cursisten beoordeling

Prijs: € 1.449,- (excl. btw)

Nog 3 plaatsen beschikbaar
  • Hoog realiteitsgehalte! Veel oefenen!

Gratis abonnement

Boek nu een cursus en ontvang een gratis jaarabonnement op Recht.nl t.w.v. € 99,-
10
Informatie Training Effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter Effectief en zelfverzekerd optreden bij de bestuursrechter
Je wil als juridisch professional zelfverzekerd optreden tijdens een zitting bij de bestuursrechter. Met deze tweedaagse training werk je heel praktisch aan jouw communicatie met de rechter en de tegenpartij. Zo werk je optimaal aan je persoonlijke ontwikkeling als jurist.

In deze unieke tweedaagse training staat de effectiviteit van jouw optreden tijdens de zitting centraal. Deze hooggewaardeerde tweedaagse training staat onder leiding van een senior trainer (tevens praktiserend advocaat) en een ervaren bestuursrechter. Het streven is om zo realistisch en praktijkgericht mogelijk te werken. Er is veel tijd ingeruimd voor een dialoog met de rechter.

Op dag één leer je jouw communicatie met de rechter en de tegenpartij te optimaliseren. Alle noodzakelijke vaardigheden komen aan de orde. Op dag twee breng je jouw vaardigheden in de praktijk in een rechtbanksetting. Je leert flexibel met verschillende omstandigheden ter zitting om te gaan. Je ontvangt feedback van de trainer, van een rechter en ook van medecursisten.

Je zult er verbaasd van staan hoe jouw bekwaamheid in het effectief optreden ter zitting in korte tijd toeneemt. De trainer legt de nadruk op gedrags- en stijlaspecten en de rechter zal je terzijde staan met inhoudelijke adviezen.

Cursusvorm
Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten van een dag.

Docenten
Onze topdocenten en -trainers uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt ter zitting. Ze hanteren actuele casus, zijn praktijkgericht en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.
Corine de Jong, trainer van deze cursus, vertelt in een interview waarom deze cursus zo belangrijk is en wat er staat te gebeuren. lees hier het interview

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus is jouw optreden tijdens de zitting aantoonbaar verbeterd.

Na afronding ontvang je:
- 10 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Aanbevolen literatuur
Cahier Staats- en bestuursrecht - Bij de bestuursrechter, ISBN 9789069166964, augustus 2016.

Docenten van deze training worden beoordeeld met een gemiddelde van 9,2!
Programma Training Effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter
DatumBegintijdEindtijd
06-12-201810:0016:30
07-12-201810:0016:30
Inhoud
De training bestaat uit kennis en vaardigheden en volgt de chronologie van een zaak. We werken met praktijkoefeningen en casus. Alle deelnemers krijgen ruim de gelegenheid om te oefenen met lastige situaties en ontvangen persoonlijke feedback. Let op: geef je op tijd op voor deze training: i.v.m. de voorbereiding op de diverse rollen sluit de inschrijving voor deze training enkele weken voorafgaand aan de eerste cursusdatum.

Materiaal
Op dag één van de training krijg je een reader, die als naslagwerk kan worden beschouwd.

Daarnaast bevelen we deze literatuur aan: Cahier Staats- en bestuursrecht - Bij de bestuursrechter, ISBN 9789069166964, augustus 2016.
mr. Corine de Jong
mediator-advocaat
arbeidsmediation
mr. Liesbeth Bachrach
bestuursrechter rechtbank Amsterdam
Bestuursrecht

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Cursus Praktisch procederen in het bestuursrecht**
7,6
NOvA 5 J (PO)
€ 549,-
06-12-2018