Omdat 90% van jouw persoonlijke overtuiging wordt bepaald door non-verbale uitingen

Training Overtuigend pleiten en presenteren **

8,6 Cursisten beoordeling

< Terug naar resultaten

Omdat 90% van jouw persoonlijke overtuiging wordt bepaald door non-verbale uitingen

Doelgroepen:
Advocaat
Ook interessant voor:
Advocaat, Advocaat-stagiaire, Bedrijfsjurist, Fiscalist, Jurist overig, (semi) Overheidsjurist, Gemeentejurist, Rechtsbijstandjurist, Schadebehandelaar, Vakbondsjurist
Aantal punten:
NOvA 6 NJ (PO)
Prijs: € 685,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze training met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
6
Omschrijving

Omschrijving

Samenvatting
Een juridisch professional, zoals een advocaat, verkeert voortdurend in diverse rollen. Als overlegpartner van cliënten, collega, partner in de onderneming, onderhandelaar, pleiter of werkgever stelt de situatie telkens andere eisen aan zijn of haar optreden. Je overtuigingskracht is hierbij van essentieel belang: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat persoonlijke overtuiging voor 90% procent wordt bepaald door non-verbale uitingen. Men realiseert zich dit echter vaak niet en ziet zo belangrijke lichaamstaal en intonatie (en de mogelijkheden en kansen die hierin liggen!) over het hoofd. Terwijl een verkeerde houding of toon de inhoud van de boodschap dermate kan afzwakken dat de boodschap niet op de gewenste manier overkomt.

Kortom, de juiste argumenten op papier is 1 ding, het succesvol overbrengen vraagt toch om andere vaardigheden. Tijdens deze door cursisten zéér hoog gewaardeerde training versterk je jouw persoonlijke mondelinge communicatie. Doel daarvan is dat je nog effectiever kunt optreden in regelmatig terugkerende situaties en rollen.

Type
Deze training bestaat uitsluitend uit een face-2-face bijeenkomst.

Leerresultaten
Na afloop van deze training heb je je persoonlijke mondelinge communicatie versterkt en kun je nog effectiever en met meer impact optreden in je eigen praktijk.

Overig
Deze cursus is door de NOvA/het MfN erkend als PE-cursus en levert je 5 PO/ MfN PE-punten op.

Programma

Programma


In de cursus concentreren we ons op de effecten van elk onderdeel voor een effectieve communicatie, zijnde:
- zichtbaarheid & uitstraling
- de eigen presentie
- de dynamiek van interactie tussen mensen
- de gebaren
- de emoties
- de doelgerichtheid

Daarmee bouwen we een basis om alle face-to-face communicatie een impuls tot optimalisatie te geven. Dit passen we concreet toe aan de hand van de casuïstiek van jou. Je geeft een presentatie en ontvangt specifiek op de eigen behoefte toegesneden adviezen en oefeningen.

Werkwijze
Deze training sluit volledig aan op de praktijk en is een intensieve kennismaking met de mogelijkheden voor het verbeteren van de professionele presentatie. De training staat onder leiding van een zeer ervaren gedragsdeskundige en een advocaat-trainer. De trainer wisselt presentaties af met oefeningen, waarbij je niet op je stoel of achter je tafel blijft zitten!

Ochtend:
Kennismaking en inventarisatie van specifieke wensen om de eigen presentatie te verbeteren.
Uitleg afgewisseld met oefeningen. Eerste ronde presentaties en directe hulp om op de specifieke problemen inzichten te krijgen en tips ter onmiddellijke verbetering.

Middag:
Drie blokken telkens bestaande uit één communicatieoefening en presentaties. In deze tweede ronde presentaties pas je gelijk toe wat in de oefeningen is geleerd. Assistentie om dit te integreren in de eigen presentatiestijl om daarmee zelf effectiever te worden en het presenteren leuker te gaan vinden. Zo leer je ook expliciet van elkaars optreden en van de tips die een ander ontvangt.

Afronding
Na afloop van deze training ontvang je een certificaat.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.