Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Verandermanagement voor organisaties in het sociaal domein
-

Verandermanagement voor organisaties in het sociaal domein

Tijden

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Tijdens deze tweedaagse cursus verandermanagement werken we aan concrete punten waarmee je verandering en verbetering in jouw organisatie in gang kunt zetten. Daarbij werk je aan een aanvaardbare tijdsplanning. We besteden aandacht aan maatschappelijke ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein en en kijken naar de verwachting voor de nabije toekomst. Ook de bestuurlijke verhoudingen en het opdrachtgever-opdrachtnemerschap in het Sociaal Domein komen aan de orde. We zoeken naar concrete oplossingen, zodat je deze meteen kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

De bedrijfsvoering van het Sociaal Domein bij gemeente moet zich verbeteren/aanpassen.

De uitvoering van wet- en regelgeving binnen het Sociaal Domein is de afgelopen jaren sterk veranderd en de coronacrisis heeft deze situatie alleen nog maar versterkt. Het is daarom van belang dat gemeenten hun bedrijfsvoering onder de loep nemen en aanpassen, natuurlijk met behoud van kwaliteit. De druk op de gemeentefinanciën en een toenemende vraag naar voorzieningen op de terreinen Jeugdwet, WMO, schulddienstverlening, participatie en re-integratie maakt dit een complex onderwerp.
Een aantal gemeentelijke organisaties in het Sociaal Domein zijn qua bedrijfsvoering toe aan een verbeter- en veranderproces. Deze cursus helpt bij het efficiënt en effectief vormgeven van de benodigde stappen van een verander- en verbeterprogramma.

Het is goed om je als organisatie periodiek te spiegelen en je af te vragen waar de veranderingen en/of verbeteringen mogelijk zijn. Hierna kun je bepalen hoe je dit aanpakt, zonder in een reorganisatie terecht te komen.

Docent
Ray Geerling

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor het midden en hogere management, directie en bestuur van gemeentelijke organisaties in het Sociaal Domein. Deze cursus is ook uitermate geschikt als incompany cursus en kan als eerste stap dienen voor een goed doordacht verander- en verbeterprogramma.

Cursusvorm
Deze cursus bestaat uit twee dagen klassikaal onderwijs met collega’s en/of medebestuurders uit je eigen organisatie of met andere cursisten als je je inschrijft in het open aanbod.. Je krijgt voorbeelden uit de dagelijkse uitvoeringspraktijk als handvatten voor een aanpak van de problematiek van jouw organisatie.

Wat leer je?
Na het volgen van deze cursus:
- kun je de bestuurlijke opdracht voor de uitvoering formuleren
- weet je hoe je de plannings- en controlecyclus kunt optimaliseren
- ben je in staat de financiële huishouding van de organisatie te doorzien
- begrijp je het automatiseringsvraagstuk en weet je hoe je de informatievoorziening optimaal kunt vormgeven
- ben je op de hoogte van kwaliteitsimpulsen voor de medewerkers
- kun je invulling geven aan de cultuur binnen de organisatie
- weet je hoe je aan dit proces leiding kunt geven

Afronding
Na afloop van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00