Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Verdiepingscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep
-

Verdiepingscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep

Tijden

PO punten

NOvA NOvA 5 J

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Vergroot je kennis en inzicht in procesaanpak en strategie.
Informatie Tijdens de cursus gaan we in op de procedurele aspecten van procederen in hoger beroep in het vreemdelingenrecht. Je krijgt achtergronden bij, en overzicht van relevante wettelijke bepalingen, en krijgt uitleg over de toepassing en betekenis van die bepalingen. Ook praktische tips over het procederen bij de Afdeling en inzicht in de denkwijze bij de Afdeling zijn onderdeel van de bijeenkomst. Daarbij gaan de docenten ook in op voorbeelden van hoe het wel, en hoe het niet moet.

Wil jij jouw juridische kennis en inzicht in procesaanpak en strategie bij procederen bij vreemdelingenzaken vergroten? Heb jij al enige ervaring met procederen in hoger beroep in vreemdelingenzaken bij de Afdeling bestuursrechtspraak? Dan is deze verdiepingscursus een goede manier om de effectiviteit van dit rechtsmiddel te vergroten. Tijdens deze cursus gaan we in op het grievenstelsel, doel en functie hoger beroep, redeneertrant Afdeling en uitspraakmodaliteiten. Het materiële vreemdelingenrecht komt slechts beperkt aan de orde.

Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus en levert je 5 PE-punten op.

Doelgroep
De cursus is relevant voor vreemdelingenadvocaten, procesvertegenwoordigers en ervaren juridisch adviseurs bij rechtbanken. Ook rechtsbijstandsverleners van vreemdelingen die enige ervaring hebben met procederen in hoger beroep in vreemdelingenzaken bij de Afdeling bestuursrechtspraak kunnen aansluiten. Daarnaast kunnen ook stafjuristen en juridisch medewerkers van de rechtbanken met belangstelling voor het vreemdelingenrechtelijk hoger beroep waardevolle inzichten opdoen.

Heb je beperkt ervaring of ben je beginnend beginnende vreemdelingenadvocaat, procesvertegenwoordiger of juridisch adviseur? Dan adviseren we om aan te sluiten bij onze Basiscursus procederen in vreemdelingenzaken.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
10-12-202010:0016:30
Programma
- Rol en plaats van de Afdeling in het stelsel van rechtsbescherming;
- Grievenstelsel (artikel 85 van de Vw 2000);
- Afdoening met verkorte motivering (artikel 91, tweede lid, van de Vw 2000);
- Afdoening met of zonder zitting;
- Ambtshalve toetsing;
- Finale geschillenbeslechting;
- Dicta (waaronder terugwijzing van de zaak naar de rechtbank, proceskosten);
- Voorlopige voorziening in hoger beroep en artikel 72, derde lid, van de Vw 2000.

Cursusvorm
Het betreft een interactieve klassikale bijeenkomst van een dag. Je ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst een digitale reader met ondersteunend studiemateriaal. Het doornemen van de reader wordt aanbevolen. Vooraf ingediende praktijkvraagstukken van cursisten kunnen namelijk deel uitmaken van de leerstof.

Benodigde voorkennis en ervaring
Actuele en elementaire kennis van het bestuurs(proces)recht en gedegen kennis van het vreemdelingenrecht worden verondersteld.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00