Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Verdiepingscursus Ontslag op staande voet **
-

Verdiepingscursus Ontslag op staande voet **

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Verdiepende & praktijkgerichte cursus
  • Docenten vanuit advocatuur en rechterlijke macht
  • Mogelijkheid om vooraf vragen in te sturen
  • Up to date in 1 dag
5
Informatie Krijg diepgaande kennis van ontslag op staande voet
In deze verdiepingscursus richt je je gedurende één dag helemaal op ontslag op staande voet. Je docenten zijn advocaat en kantonrechter. Zij leren je alles wat er te weten valt over de beëindiging van een arbeidsovereenkomst 'wegens dringende reden'. Hierna kan je je cliënten - werknemers of werkgevers - in dit soort ontslagzaken maximaal bijstaan en adviseren.

Bij ontslag op staande voet is het altijd de vraag of dit standhoudt als hierover wordt geprocedeerd. Zowel voor werkgevers als werknemers brengt deze ontslagvorm daardoor aanzienlijke risico's met zich mee. Werkgevers lopen risico als blijkt dat het ontslag niet terecht of niet onverwijld is gegeven. Werknemers lopen risico als zij het ontslag niet aanvechten of dit op onjuiste wijze doen. Daarom is het voor iedere professional die zich bezighoudt met arbeidsrechtelijke kwesties belangrijk precies te weten hoe je werknemers en werkgevers het beste adviseert en bijstaat in ontslag op staande voet-situaties.

Het doel van deze cursus is dat je na afloop niet alleen diepgaande kennis hebt van het ontslag op staande voet, maar meer nog dat je deze kennis ook direct kan toepassen in je eigen praktijk. Je krijgt in deze cursus praktische tips en adviezen waarmee je de juiste strategische beslissingen neemt als je een cliënt adviseert of een procedure voert.

Cursusvorm
Deze verdiepingscursus bestaat uit een bijeenkomst van één dag met de docenten en je medecursisten. De kennisoverdracht staat in het teken van praktische toepasbaarheid. Je krijgt ruime gelegenheid om je vragen te stellen of eigen een eigen casus voor te leggen.

Docenten
Peter Jansen is sinds 2002 kantonrechter bij de rechtbank Noord-Holland. Hij werkt in Alkmaar, Hoorn en Den Helder. Daarvoor was hij advocaat, met een praktijk die vooral gericht was op arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Hij geeft sinds 1995 les in het arbeidsrecht.

Saar van Waegeningh is advocaat en partner bij Bingh Advocaten in Amsterdam. Saar is gespecialiseerd in arbeidsrecht, zowel in de private als in de publieke sector. Saar doceert bij diverse instellingen en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en European Employment Lawyers Association (EELA).
Lees hier het interview met Saar van Waegeningh: ‘Om goed les te geven, moet je boven de stof kunnen staan.’

Wat leer je?
Na afloop van deze verdiepingscursus:
- ken je de eisen voor een ontslag op staande voet;
- weet je wat de rechtsgevolgen zijn van een ontslag op staande voet.

Na afronding ontvang je
- 5 PO-punten (deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus);
- een bewijs van deelname.
Programma Inhoud
Tijdens de cursusdag verdiep je je in de volgende onderwerpen:
- eisen aan ontslag op staande voet (inhoudelijk en procedureel);
- invulling van de dringende reden;
- bewijsrecht;
- relatie tot voorwaardelijke ontbinding;
- aanvechten ontslag op staande voet;
- hoger beroep.

Werkwijze
Tijdens deze cursus krijg je interactief face-to-face-onderwijs. De docenten belichten het ontslag op staande voet ieder vanuit hun eigen perspectief (kantonrechter en advocaat). Je werkt met praktijkvoorbeelden en krijgt veel gelegenheid vragen te stellen of je eigen casussen voor de leggen.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst krijg je van ons een compacte reader, via onze digitale leeromgeving. Op de cursusdag zelf werk je daarnaast met hand-outs van de presentaties van de docenten.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00