Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Verdiepingscursus personenschade: afwikkeling schadeposten **
-

Verdiepingscursus personenschade: afwikkeling schadeposten **

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 J (PO) | 5 NIVRE

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie In deze verdiepingscursus worden schadeposten in de personenschaderegeling behanded, waarvan de hoogte lastig te bepalen is. Daarnaast gaan we ook in op afwijkende situaties in schadeposten waar je rekening mee moet houden tijdens de afwikkeling van de personenschaderegeling. De schadepost huishoudelijke hulp, de situatie faillissement en schuldsanering, de bijstandsuitkering, fiscale toeslagen en eigen bijdragen worden behandeld. Ook kun je tijdens de cursus (eigen) casuïstiek inbrengen, wat de docenten vervolgens zullen behandelen. Denk bijvoorbeeld aan situaties bij bewindvoering of de situatie bij huwelijk en echtscheiding.

Als juridisch professional in de personenschade moet je weten hoe je schadeposten in de personenschaderegeling moet behandelen. Welke valkuilen en gevolgen zijn er voor betrokkenen als deze bijvoorbeeld in de bijstand komen of dreigen te komen? Moeten betrokkenen de schadevergoeding uit de personenschade 'opeten'? Hoe moet je als belangenbehartiger en verzekeraar met deze situaties omgaan? Tijdens de cursus krijg je antwoord op deze vragen.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor juridisch professionals in de personenschade, zoals letselschadeadvocaten, bedrijfsjuristen, belangenbehartigers, letselschade-experts en letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Cursusvorm
De cursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag. Tijdens de praktijkgerichte cursus behandelen de docenten Vera Waaijenberg-Laumen en Coen de Koning de verschillende genoemde schadeposten. Daarnaast gaan zij in op hoe deze schadeposten beoordeeld moeten worden en hoe deze geregeld moet worden. Je kunt tijdens de cursus (eigen) casuïstiek inbrengen, wat de docenten vervolgens zullen behandelen.

Docenten
Docent Vera Laumen is vanaf 2001 werkzaam in de letselschade als rekenkundige. Zij is mede-eigenaar van Laumen Expertise en van Laumen Opleidingen. Bij diverse opleidingen treedt zij op als docent en inmiddels heeft zij ook eigen cursussen ontwikkeld en opgezet. Zij is onder meer docent bij de LSA specialisatieopleiding (Grotius Academie bij NIBE-SVV/NCOI. Ook is zij co-auteur van het Handboek Personenschade. Vera is gecertificeerd Arbeidsdeskundige® (NVVA), en LRGD-Geregistreerd Gerechtelijk Deskundige®.

Docent Coen de Koning is advocaat bij Slot letselschade in Zeist. Hij probeert altijd buiten de rechter om tot een oplossing te komen, maar als dat niet lukt, dan schroomt hij niet om te procederen. Zo was hij als advocaat betrokken bij een tweetal baanbrekende arresten van de Hoge Raad (Slot/Manege Bergamo en Kooiker/Taxicentrale Nijverdal). Coen heeft veel ervaring met de Wet Deelgeschillenprocedure en is lid van de Denktank Overlijdensschade.

Coen geeft al jaren naar volle tevredenheid cursussen voor OSR en geeft ook al jaren samen les met Vera Waaijenberg. Zij zijn als docenten goed op elkaar ingespeeld en kunnen de juridische, fiscale en schaderegelingstechnische aspecten goed uitleggen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Wat leer je? Na afloop van deze cursus:
- Kun je de schadepost huishoudelijke hulp beoordelen, vaststellen en regelen
- Kun je vaststellen hoe je moet handelen in de personenschaderegeling bij een faillissement en bij de schuldsanering van een slachtoffer
- Kun je beredeneren welke gevolgen een personenschaderegeling heeft waarbij het slachtoffer een bijstandsuitkering heeft.
- Kun je fiscale toeslagen en eigen bijdragen in de personenschaderegeling toepassen.

Benodigde voorkennis en ervaring
Wij verwachten van de deelnemers dat zij ervaring hebben met het behandelen van personenschadezaken op het niveau middelzwaar -zwaar letsel.

Na afronding ontvang je
- Een bewijs van deelname

Voor deze bijeenkomst kent NIVRE 5 PE punten toe.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
31-12-2021
Inhoud en werkwijze
Tijdens deze verdiepende en interactieve cursus ga je met de docenten en de andere deelnemers de lastige schadeposten in personenschadezaken doornemen. Daarna kun je het geleerde toepassen in je (eigen) praktijkzaken.

Materiaal
Je ontvangt vooraf aan de bijeenkomst een reader.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00