Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Verdiepingscursus personenschade: causaliteit en schade
-

Verdiepingscursus personenschade: causaliteit en schade

Tijden

PO punten

NOvA 3 J (PO) | 3 NIVRE

v.a. € 375,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Tijdens de cursus wordt er besproken wat een causaal verband inhoudt en wat de vereisten zijn voor het aannemen van een causaal verband. Hoe ga je om met de meest belangrijke causaliteitsdiscussies en wat zijn de oplossingen voor onzekerheid over het causaal verband? De docent gaat tijdens de bijeenkomst in op deze vragen.

In vrijwel iedere letselschadezaak vindt discussie plaats over het causaal verband, zeker bij niet-objectiveerbaar letsel. Iedere letselschadeprofessional krijgt dus te maken krijgt met causaliteitdiscussies. Daarom is het belangrijk om meer kennis en kunde te verkrijgen over het onderwerp causaliteit. Zo kunnen oplossingen bedacht worden in de letselschadezaken waarin vaak een impasse ontstaat voor de discussie op het causaliteitsvraagstuk.

Doelgroep
De cursus is interessant voor letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschade-experts en letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

De cursus is uitermate geschikt als opfriscursus of als bij- en nascholing voor iedereen die middelzware personenschade zaken behandelt. Daarnaast ook voor iedereen die de Leergang Personenschade middelzwaar letsel hebben doorlopen en voor de behandeling van de zaken nog aanvullende diepgang willen krijgen op het gebied van ‘Causaliteit’.

Cursusvorm
De cursus bestaat uit een bijeenkomst van een halve dag. Uitgangspunt van de cursus zijn praktijkvragen die je zelf aandraagt, die zorgen voor discussie. Voorafgaande aan de cursus ontvang je digitaal cursusmateriaal om je voor te bereiden op de bijeenkomst.

Docent
Docent Freek Schultz is advocaat en heeft ruime ervaring met letselschade en het procederen op dit vakgebied. Hij is deskundig op het gebied van causaliteit, schadevergoeding en deskundigenberichten. Sinds 2019 is hij zijn eigen advocatenkantoor gestart, waarbij met name wordt geadviseerd aan letselschadebureaus en particulieren. Verder is Freek Schultz lid van de LSA, WAA en van de Commissie Register Letselschade van De Letselschade Raad. Daarnaast is hij docent OSR, ook voor de Leergang Personenschade Middelzwaar letsel en doceerde hij jarenlang als gastdocent aan de RUG over causaliteit.

Wat leer je?
Na afloop van de cursus ben je in staat om:
- De leerstukken over causaal verband in praktijkzaken, ook bij niet-objectiveerbaal letsel, uit te leggen en toe te passen
- Een optimale aanpak van een zaak uit te denken en de regie in de zaak uit te zetten
- De actuele ontwikkelingen in causaliteitsleerstukken te benoemen

Benodigde voorkennis en ervaring
Deze cursus is verdiepend op het onderwerp causaliteit. Wij verwachten dat de deelnemers op de hoogte zijn van wat een causaal verband is en welke eisen hieraan gesteld worden.

Na afronding ontvang je
- Bewijs van deelname

De volgende onderwerpen staan centraal in de cursus:
- omkeringsregel;
- proportionele aansprakelijkheid;
- kansschade;
- ruime toerekening;
- schade;
- causaliteit en niet-objectiveerbaar letsel;
- de praktijkzaken.

Voor deze bijeenkomst kent NIVRE 3 PE punten toe.

Wat cursisten zeggen over deze verdiepingscursus:
''Erg interessante bijeenkomst. Veel handige informatie waarbij Feek Schultz het goed en duidelijk uitlegde. Goede handvatten gekregen. Fijn om veel praktijkvoorbeelden te hebben waar je aansluiting bij kan zoeken.''

''Een goede opfriscursus met een update van de huidige rechtspraak.''

''Ik vond de docent erg plezierig. Straalde autoriteit uit, zonder autoritair te zijn. Toegankelijk en prettig.''
Programma
DatumBegintijdEindtijd
10-03-202009:3013:00
Inhoud
Programma
Deel 1: uitleg theorie ‘causaliteit en schade’
Deel 2: vervolg theorie en praktijkgerichte casuïstiek.


Werkwijze
Je volgt deze cursus in een face-to-face-bijeenkomst met maximaal 20 medecursisten. Zo is de interactie tussen jou, je medecursisten en de docent gegarandeerd. Naast de uitleg van de theorie van de diverse leerstukken, praktijkvoorbeelden, staan je eigen praktijkvragen centraal en vormen het uitgangspunt voor de discussie.

Materiaal
Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons digitaal cursusmateriaal waarmee je je alvast kunt voorbereiden op de cursusdag. Je krijgt op de dag zelf ook hand-outs.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Training Ethiek in de personenschadebehandeling **
NOvA 6 J (PO)
€ 775,-
25-11-2021
Training Ethiek in de personenschadebehandeling **
NOvA 6 J (PO)
€ 775,-
vooraankondiging