Terug
-
Cursussen Verzekeringsrecht

Verzekeringsrecht

Resultaten filteren
Jouw zoekfilter:
Verdiepingscursus toekomstgerichte dienstverlening in de personenschaderegeling
Vooraankondiging
0 Cursisten beoordeling
€ 675,- (excl. btw)
Nog 22 plaatsen beschikbaar!
eendaags
meer informatie

Top 5 meest bekeken

Verdiepingscursus Passend onderwijs**
NOvA 15 J (PO)
€ 1375,-
27-10-2020
Online actualiteitencursus burenrecht**a
NOvA 4 J (PO)
€ 425,-
17-11-2020
Cursus arbeidsmigratie
NOvA 10 PO (J)
€ 990,-
18-11-2020
Online intervisie voor advocaten
NOvA 4 NJ (PO)
€ 350,-
18-11-2020
Online Verdiepingscursus Zorgstelsel en regulering in de gezondheidszorg**
€ 400,-
24-11-2020

Cursussen en opleidingen Verzekeringsrecht 

Als iemand schade veroorzaakt aan een ander, regelt het aansprakelijkheidsrecht of deze persoon voor de daaruit voortvloeiende schade van de ander moet opdraaien. Het aansprakelijkheidsrecht bepaalt of een persoon aansprakelijk is.

Het schadevergoedingsrecht geeft vervolgens aan welke schade moet worden vergoed en hoe dat moet gebeuren. Dit kan schade aan zaken of schade aan personen zijn.

Verzekeringsrecht

Verzekeraars hebben allerlei soorten verzekeringen ontwikkeld, zoals aan aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en voor bedrijven. En zo is in Nederland iedereen met een motorrijtuig verplicht verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid.

Kennis van verzekeringsrecht is daarbij onontbeerlijk. Het verzekeringsrecht is het geheel van rechtsregels, die de onderlinge betrekkingen bepalen tussen de verzekeraar, de verzekeringnemer en/of de verzekerde. Dé kernvraag bij verzekeringskwesties is of een voorval is gedekt onder een verzekeringspolis. Daartoe moet je weten hoe verzekeringen tot stand komen, hoe polisvoorwaarden moeten worden uitgelegd, welke schade (zaak- en/of personenschade) onder een polis gedekt is en of er redenen of gronden zijn die de toepasselijkheid van de verzekering in de weg staan.


Basiscursus verzekeringsrecht

Bij de basiscursus verzekeringsrecht worden de belangrijkste materiële aandachtspunten van het verzekeringsrecht behandeld. De docenten maken daarbij steeds een praktische vertaling naar de praktijk aan de hand van casuïstiek.