Een absolute verrijking van uw bestaande repertoire

Visueel communiceren voor juristen *

10,0 Cursisten beoordeling

< Terug naar resultaten

Een absolute verrijking van uw bestaande repertoire

Ook interessant voor:
Advocaat, Bedrijfsjurist, Fiscalist, HBO-Jurist, Jurist overig, (semi) Overheidsjurist, Gemeentejurist, Rechtsbijstandjurist, Schadebehandelaar, Vakbondsjurist
Aantal punten:
NOvA 6 NJ (PO)
Prijs: € 685,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze cursus met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
6
Omschrijving

Omschrijving

Effectief gebruik van visuele middelen wordt een steeds belangrijkere competentie van juristen. Niet alleen wordt de visuele afbeelding in toenemende mate de lingua franca in een verder globaliserende wereld, maar ook zijn clienten en werknemers die opgegroeid zijn in het internettijdperk veel minder tekstueel ingesteld dan vorige generaties.
‘Visueel communiceren voor Juristen' is een methode om juridische informatie gebruiksvriendelijker te maken met visuele ondersteuning. De balans tussen juridische zorgvuldigheid en de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid voor anderen (bv.niet-juristen) staat centraal. Het helpt u bv. uw zaak helderder te maken voor uw client of de rechter. We geven een introductie op de methode en oefenen met het bedenken en ontwerpen van beeldmateriaal bij de juridische zaken uit uw dagelijkse praktijk. Een absolute verrijking van uw bestaande repertoire!

Zorg ervoor dat uw juridische boodschap beter begrepen wordt

Nederlanders hebben qua leerstijl een voorkeur voor generiek (op hoofdlijnen) en visueel (verbeeldend) leren. Dit geldt dus ook voor uw clienten en de rechter! Dit blijkt uit een recent onderzoek naar leerstijlen en leervoorkeuren van volwassen Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van educatieve omroep Teleac/NOT. Goed gebruik maken van visuele middelen zorgt ervoor dat uw juridische boodschap beter en sneller begrepen wordt en daarnaast veel langer beklijft.


Overige informatie

Naast deze training ook een juridische cursus volgen? Dit kan dit najaar heel voordelig met een PO+pakket!

Programma

Programma

In deze unieke 1-daagse training kijkt u naar de meerwaarde van visuele informatie voor uw eigen juridische praktijk. In de middag leert u overtuigend adviseren en presenteren met beeldmateriaal.

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.