Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Vreemdelingenrecht II Regulier Module B *
-

Vreemdelingenrecht II Regulier Module B *

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 10 J (PO)

v.a. € 895,- (excl. btw)

  • Deze module maakt deel uit van de Basisopleiding voor de Vreemdelingenpraktijk die speciaal voor advocaten is ontworpen
10
Informatie Vreemdelingenrecht II Regulier Module B Verdiep jouw kennis van het vreemdelingenrecht
Ben je advocaat of jurist in het vreemdelingenrecht? En heb je goede basiskennis, een redelijke praktijkervaring en ervaring in het vreemdelingenprocesrecht? Dan is deze cursusmodule B een goed instappunt om je kennis van het vreemdelingenprocesrecht en van vreemdelingenbewaring te verdiepen en te verbreden. Naast advocaten nemen ook zeer regelmatig andere juristen deel (bv. afkomstig van COA, gemeenten, IND, Ombudsman etc.). Met deze cursus ben je in twee dagen op de hoogte van de regelgeving en actuele thema’s in het vreemdelingenrecht.

Heb je geen of weinig basiskennis van het vreemdelingenrecht? Volg dan eerst module A.

Cursusvorm
Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten van een dag. Je tijdsinvestering is 10 uur.

Docenten
Onze topdocenten uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt in het vreemdelingenrecht. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Mevr. mr. Mirjam van Riel is sinds 2000 advocaat in het immigratierecht. Naast advocaat is zij momenteel redactielid Jurisprudentie Vreemdelingenrecht en docente. Daarnaast is zij actief geweest als redactielid A&MR.

Dhr. mr. Maykel Bouma is jurist bij het Ministerie van Justitie, Directie Migratiebeleid, Afd. Juridische en Algemene Zaken. Na zijn afstuderen heeft hij 10 jaar bij de IND gewerkt: eerst als advocaat, later als adviseur migratierecht.

Dhr. mr. Frans Fonville, advocaat bij Fonville & Hol Advocaten in Haarlem is sinds 1983 advocaat. In 1988 heeft hij zich gevestigd te Haarlem, waar hij zich met zijn praktijk steeds meer is gaan specialiseren in vreemdelingenrecht. Sinds 2000 doceert hij het vak vreemdelingendelinquentie bij OSR. Frans is auteur van de Best Practice Guide Vreemdelingenbewaring.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- ben je in staat om in de meest voorkomende reguliere vreemdelingenzaken een passende procedure te kiezen en te voeren;
- ben je bekend met de belangrijkste regelgeving en jurisprudentie met betrekking tot de vreemdelingenbewaring;
- kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 10 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Toelatingseisen deelname vreemdelingenpiket
Advocaten die toegelaten wensen te worden tot het vreemdelingenpiket moeten (na de verplichte module A) in ieder geval het certificaat van module B Regulier Vreemdelingenrecht II kunnen overleggen. Informeer voor de toelatingsvoorwaarden tevoren bij de Raad voor Rechtsbijstand: http://www.rvr.org/Informatie+voor+advocaten/over-aanvragen/inschrijven/specialisaties/inschrijving-specialisaties.html

Als je de kernmodules A, B en C hebt gevolgd, dan voldoe je aan de belangrijkste opleidingseisen die de Raad voor Rechtsbijstand stelt voor deelname aan het vreemdelingenpiket en voor de gefinancierde rechtshulp aan asielzoekers. Raadpleeg tevoren bij de Raad voor Rechtsbijstand de inschrijfvoorwaarden: www.rvr.org.
Programma Vreemdelingenrecht II Regulier Module B Inhoud
Dag 1 (Verdieping Vreemdelingenprocesrecht)
- Verdieping vreemdelingenprocesrecht regulier vreemdelingenrecht
- Processtrategieën en actualiteiten binnen het vreemdelingenprocesrecht

Dag 2 (Basis Vreemdelingenbewaring)
- Procedure na beslissing verblijfsbeëindiging.
- Uitzetting en maatregelen van vrijheidsontneming en -beperking
- De 'habeas corpus'-bevoegdheden van de overheid ten aanzien van vreemdelingen.

De complete basisopleiding (A, B, C) voor de Vreemdelingenpraktijk telt de volgende drie kernmodules:
- Regulier Vreemdelingenrecht I (module A), drie dagen,
- Regulier Vreemdelingenrecht II (module B), twee dagen,
- Vluchtelingenrecht (module C), zes dagen,

Werkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

De Basisopleiding voor de Vreemdelingenpraktijk wordt hoog gewaardeerd. Dit bereikt OSR onder meer door het aantrekken van docenten met veel praktijkervaring, die in staat zijn hun ervaring en kennis goed over te dragen. Ook selecteren wij docenten op verschillende professionele achtergronden. Zo doceren in combinatie ook advocaten, rechters, wetenschappers, stafmedewerkers van de IND en een arts.

De hoge waardering is ook het resultaat van het telkens weer bijstellen van de stof naar aanleiding van de ontvangen reacties en de nieuwste ontwikkelingen, die in het vreemdelingenrecht bijzonder snel kunnen gaan.

Bij een deel van de cursusonderdelen is sprake van een dubbele docentbezetting om de interactie tussen jou en de docenten te optimaliseren, te verlevendigen en om verschillende invalshoeken van standpunten beter over te kunnen laten komen.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het (digitale) studiemateriaal.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Training gespreksleider intervisie**
7,6
NOvA 10 NJ (PO)
€ 1049,-
14-10-2019
Vreemdelingenrecht regulier I module A*
8,2
NOvA 15 J (PO)
€ 1295,-
02-10-2019
Vluchtelingenrecht module C *
8,6
NOvA 30 J (PO)
€ 2499,-
14-11-2019