Veel te doen in de WWB, maar dit moet u echt weten

Webinar Wet werk en bijstand (Wwb) **

8,0 Cursisten beoordeling

< Terug naar resultaten

Veel te doen in de WWB, maar dit moet u echt weten

Aantal punten:
NOvA 2 J (PO)
Prijs: € 125,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze e-cursus met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
2
Omschrijving

Omschrijving

Binnen twee uur tijd wordt u in deze webcursus door Erik Klein Egelink (rechter en vice president bij de rechtbank Arnhem) bijgepraat op het onderwerp Wet werk en bijstand (WWB) inzake de meest in het brandpunt staande punten.

Kortingsregeling van toepassing: bij een gelijktijdige inschrijving van drie of meer webinars ontvangt u 10% korting op de totaalprijs.


Leerdoelen

Overige informatie

1. Wat is een webinar?

Deze cursus wordt verzorgd in de vorm van een webinar. Een webinar, een combinatie van de woorden 'web' en 'seminar', is een online cursus waarbij u als cursist de docent live op uw scherm ziet. De docent en uw medecursisten zien u niet. Naast de docent ziet u op uw scherm ook de PowerPointpresentatie, die meedraait met het verhaal van de docent. Voor het volgen van de webinar dient u slechts te beschikken over een computer (PC of laptop) met internetverbinding. De webinars zijn te volgen met een draadloze verbinding (Wifi). Het aantal medegebruikers en het downloaden van grote bestanden tijdens de webinar kunnen effect hebben op de kwaliteit van de draadloze verbinding. De minimale internetverbinding voor het volgen van onze webinars bedraagt 10 Mbit downloadsnelheid. Test uw internetverbinding via www.speedtest.net.

2. Is een webinar interactief?

Ja zeker. Tijdens de webinar kunt u namelijk op ieder moment vragen stellen aan de docent doormiddel van de chatfunctie. Alle deelnemers krijgen de gestelde vragen op hun beeldscherm. De docent behandelt de vragen tijdens zijn of haar presentatie. Verder krijgt u tijdens de webinar enkele pollvragen voorgelegd. Aan de hand van deze pollvragen kan de docent een beeld krijgen in hoeverre u en de overige deelnemers op de hoogte zijn van bepaalde thema’s of wat uw ervaring is met een bepaald onderwerp. Tenslotte kan de docent ook nog gebruik maken van plaatjes, foto’s en filmpjes. Het is uiteraard aan de docent zelf of hij of zij ervoor kiest hiervan gebruik te maken.

3. Ik schrijf mij in en dan?

Na inschrijving krijgt u van ons per email een instructie waarmee u in een paar stappen wordt uitgelegd hoe u op de dag van de webinar moet inloggen. De dag voorafgaand aan de webinar ontvangt u van ons ook uw inloggegevens. Voorafgaand en tijdens de webinar kunt u met vragen over het inloggen of overige technische aspecten vanzelfsprekend bij ons terecht. Na afloop de webinar ontvangt u digitaal het certificaat met vermelding van de behaalde PO-punten (2 PO J).

Programma

Programma

In deze webinar komen onderstaande onderwerpen aan bod:

Wijziging WWB 1 januari 2013:
- de bestuurlijke boete (verwijtbaarheid, cautie, rechterlijke toetsing, Awb aspecten)

Recente jurisprudentie:
- huisbezoek, en met name de bevoegdheden van de gemeente hierbij
- voorliggende voorzieningen en bijzondere bijstand
- aanvraagperikelen (w.o. de jongerenregeling)
- (bij voldoende tijd:) maatregelen (kwalificatie gedragingen, toetsing gedraging door de rechter, evenredigheid)


*Gratis de overige webinars uit de reeks 'OSR on AIR' bekijken? Dat kan. Als u zich inschrijft voor een van de webinars uit de reeks 'OSR on AIR' dan bieden wij u de mogelijkheid om gratis alle programma's uit de reeks 'OSR on AIR' te bekijken. U verkrijgt hiermee gratis toegang tot opgenomen webinars op verschillende rechtgebieden en onderwerpen. Aangezien het de opgenomen webinars betreft, is het niet mogelijk om vragen te stellen aan de docent. Aan het bekijken van deze uitzendingen zijn verder ook geen PO-punten verbonden.

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.