Verdiepende cursus over het bepaalde tijdscontract in 2 uur tijd en zonder reistijd!

Winterschool: Webinar Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (verdiept) ** a

< Terug naar resultaten

Verdiepende cursus over het bepaalde tijdscontract in 2 uur tijd en zonder reistijd!

Ook interessant voor:
Advocaat, Bedrijfsjurist, Rechterlijke macht, Rechtsbijstandjurist, Vakbondsjurist
Aantal punten:
NOvA 2 J (PO)
Prijs: € 195,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze e-cursus met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
2
Omschrijving

Omschrijving

In deze webinar wordt dieper ingegaan op o.a. de vraag wanneer sprake is van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, de ketenregeling en de Ragetlieregel en de vraag of stilzwijgend is verlengd of van rechtswege is geëindigd. Op het eerste oog lijken dit allemaal vrij basale vragen, maar vergist u zich niet. Deze rechtsfiguur zorgt nog altijd voor veel hoofdbrekens, niet alleen onder advocaten en andere rechtshulpverleners, maar ook onder rechters. Ruben Houweling daagt u intellectueel uit op dit onderwerp.


Leerdoelen

Veel gestelde vragen over webinars

1. Wat is een webinar?
Deze cursus wordt verzorgd in de vorm van een webinar. Een webinar, een combinatie van de woorden 'web' en 'seminar', is een online cursus waarbij u als cursist de docent live op uw scherm ziet. De docent en uw medecursisten zien u niet. Naast de docent ziet u op uw scherm ook de PowerPointpresentatie, die meedraait met het verhaal van de docent. Het grote voordeel van een webinar is dat u de cursus van ongeveer iedere wenselijk plek kunt volgen en dat u geen reistijd meer hoeft te maken.

2. Is een webinar interactief?
Ja zeker. Tijdens het webinar kunt u namelijk op ieder moment vragen stellen aan de docent doormiddel van de chatfunctie. Alle deelnemers krijgen de gestelde vragen op hun beeldscherm. De docent behandelt de vragen tijdens zijn of haar presentatie. Verder krijgt u tijdens het webinar enkele - voor de PO-punten (advocaten) - verplichte pollvragen voorgelegd. Aan de hand van deze pollvragen kan de docent een beeld krijgen in hoeverre u en de overige deelnemers op de hoogte zijn van bepaalde thema’s of wat uw ervaring is met een bepaald onderwerp. Tenslotte kan de docent ook nog documenten met u delen, zoals plaatjes, foto’s en filmpjes. Het is uiteraard aan de docent zelf of hij of zij ervoor kiest hiervan gebruik te maken.

3. Wat zijn de randvoorwaarden voor het volgen van een webinar?
Om de kwaliteit van de webinar te waarborgen schrijven wij de volgenden randvoorwaarden voor:

a) een PC of laptop (iPad/iPhone is niet mogelijk aangezien gebruik wordt gemaakt van ‘Adobe Flashplayer’)
b) De minimale internetverbinding voor het volgen van onze webinars bedraagt 10 Mbit downloadsnelheid. Test uw internetverbinding via www.speedtest.net.
c) de laatste versie van ‘Flashplayer’ (te downloaden via: http://get.adobe.com/nl/flashplayer/)
d) tenslotte raden wij u aan om vooraf bij uw systeembeheerder te informeren of dataverkeer van buitenaf worden geblokkeerd

4. Ik schrijf mij in en dan?
Na inschrijving krijgt u van ons een instructie waarin u in een paar stappen wordt uitgelegd welke voorbereidingen u moet treffen voorafgaand aan het volgen van een webinar en hoe u op de dag van het webinar moet inloggen. De dag voorafgaand aan het webinar ontvangt u van ons ook uw inloggegevens. Voorafgaand aan het inhoudelijke deel van het webinar wordt u welkom geheten door een medewerker van OSR die met u nog even alle belangrijke zaken van de webinar met u bespreekt. Indien u voorafgaand of tijdens de webinar vragen hebt over het inloggen of andere technische aspecten, kunt u telefonisch contact met ons opnemen (030 231 53 14). Na afloop van het webinar ontvangt u digitaal het certificaat met vermelding van het behaalde aantal PO-punten (2 J PO).

Programma

Programma

In deze cursus wordt dieper ingegaan op de volgende thema's:

- Wanneer is sprake van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?
- Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en het concurrentiebeding
- Einde van rechtswege en ketenregeling
- Internationale regelgeving tegen misbruik opvolgende contracten
- Ragetlie en ketenregeling

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.