De volledige derdenbeslagprocedure in 2 uur tijd zonder reistijd!

Winterschool: Webinar praktijkspecial derdenbeslag **

< Terug naar resultaten

De volledige derdenbeslagprocedure in 2 uur tijd zonder reistijd!

Ook interessant voor:
Advocaat, Bedrijfsjurist, Bewindvoerder, Jurist overig, Rechterlijke macht, Rechtsbijstandjurist, Schuldhulpverlener
Aantal punten:
NOvA 2 J (PO)
Prijs: € 195,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze e-cursus met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
2
Omschrijving

Omschrijving

Het leggen van derdenbeslag is en blijft een complex juridisch proces. Betekenen, overbetekenen, derdenverklaring, termijnen noem maar op. Om het geheugen weer eens op te frissen en om wat dieper op dit onderwerp in te kunnen gaan, organiseert OSR deze praktijkspecial. De heer mr. John Wisseborn (gerechtsdeurwaarder en voorzitter KBvG) is specialist op dit onderwerp en behandelt met u in twee uur tijd de ins & outs van het derdenbeslag, zodat u na afloop weer 'beslagen' ten ijs kunt komen.Leerdoelen

Veel gestelde vragen over webinars

1. Wat is een webinar?
Deze cursus wordt verzorgd in de vorm van een webinar. Een webinar, een combinatie van de woorden 'web' en 'seminar', is een online cursus waarbij u als cursist de docent live op uw scherm ziet. De docent en uw medecursisten zien u niet. Naast de docent ziet u op uw scherm ook de PowerPointpresentatie, die meedraait met het verhaal van de docent. Het grote voordeel van een webinar is dat u de cursus van ongeveer iedere wenselijk plek kunt volgen en dat u geen reistijd meer hoeft te maken.

2. Is een webinar interactief?
Ja zeker. Tijdens het webinar kunt u namelijk op ieder moment vragen stellen aan de docent doormiddel van de chatfunctie. Alle deelnemers krijgen de gestelde vragen op hun beeldscherm. De docent behandelt de vragen tijdens zijn of haar presentatie. Verder krijgt u tijdens het webinar enkele - voor de PO-punten (advocaten) - verplichte pollvragen voorgelegd. Aan de hand van deze pollvragen kan de docent een beeld krijgen in hoeverre u en de overige deelnemers op de hoogte zijn van bepaalde thema’s of wat uw ervaring is met een bepaald onderwerp. Tenslotte kan de docent ook nog documenten met u delen, zoals plaatjes, foto’s en filmpjes. Het is uiteraard aan de docent zelf of hij of zij ervoor kiest hiervan gebruik te maken.

3. Wat zijn de randvoorwaarden voor het volgen van een webinar?
Om de kwaliteit van de webinar te waarborgen schrijven wij de volgenden randvoorwaarden voor:

a) een PC of laptop (iPad/iPhone is niet mogelijk aangezien gebruik wordt gemaakt van ‘Adobe Flashplayer’)
b) De minimale internetverbinding voor het volgen van onze webinars bedraagt 10 Mbit downloadsnelheid. Test uw internetverbinding via www.speedtest.net.
c) de laatste versie van ‘Silverlight’ (te downloaden via: http://www.microsoft.com/silverlight/)
d) de laatste versie van ‘Flashplayer’ (te downloaden via: http://get.adobe.com/nl/flashplayer/)
e) tenslotte raden wij u aan om vooraf bij uw systeembeheerder te informeren of dataverkeer van buitenaf worden geblokkeerd

4. Ik schrijf mij in en dan?
Na inschrijving krijgt u van ons een instructie waarin u in een paar stappen wordt uitgelegd welke voorbereidingen u moet treffen voorafgaand aan het volgen van een webinar en hoe u op de dag van het webinar moet inloggen. De dag voorafgaand aan het webinar ontvangt u van ons ook uw inloggegevens. Voorafgaand aan het inhoudelijke deel van het webinar wordt u welkom geheten door een medewerker van OSR die met u nog even alle belangrijke zaken van de webinar met u bespreekt. Indien u voorafgaand of tijdens de webinar vragen hebt over het inloggen of andere technische aspecten, kunt u telefonisch contact met ons opnemen (030 231 53 14). Na afloop van het webinar ontvangt u digitaal het certificaat met vermelding van het behaalde aantal PO-punten (2 J PO).

Programma

Programma

In deze praktijkspecial komt aan bod:

- Één artikel voor alle derdenbeslagen (periodiek, enkelvoudig, op geld of zaken);
- Overzicht conservatoire derdenbeslag;
- De verklaring: de wijze van en de termijnen
- Gevolgen bij uitblijven verklaring, onjuiste verklaring of uitblijven afdrachten

* Gratis de andere uitgezonden webinars uit de reeks 'OSR on AIR: november’ bekijken? Dat kan. Als u zich inschrijft voor één van de webinars dan bieden wij u de mogelijkheid aan om in de maand december gratis alle programma’s uit deze reeks die zijn uitgezonden (en dus niet geannuleerd) te bekijken. U verkrijgt hiermee gratis toegang tot cursussen op verschillende rechtsgebieden en onderwerpen! Aangezien dit opgenomen uitzendingen zijn, is het dan niet meer mogelijk om chatvragen te stellen aan de docent. Aan het bekijken van deze uitzendingen zijn verder ook geen PO-punten verbonden.

Betaal voor 1 en bekijk gratis alle andere! (zie * onder 'Programma')

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.