Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Ziekte en Arbeidsgeschiktheid *
-

Ziekte en Arbeidsgeschiktheid *

Tijden

Niveau

Basisniveau

informeer mij
  • Twee daagse cursus op MBO+/HBO niveau.
Informatie Ziekte en Arbeidsgeschiktheid U wilt u zich verdiepen in de regelingen rondom Ziekte en Arbeidsgeschiktheid. U kent de begrippen, maar u wilt weten wat ze precies inhouden. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de wettelijke loondoorbetalingsplicht van de werkgever tijdens ziekte, maar ook aan de vangnetregeling (ZW). Daarnaast worden de arbeidsongeschiktheidsregelingen bij langdurige arbeidsongeschiktheid besproken. In twee dagen verwerft u een gedegen kennis op dit terrein.

Na afloop van deze cursus kunt u een casus ZW, WIA en Wajong beoordelen en bent u in staat om uw bevindingen vanuit de wet te motiveren.
De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de praktijk te maken.


Juridisch administratief personeel van UWV, SVB of gemeenten, medewerkers van afdelingen HRM of P&O en anderen die een gedegen kennis willen hebben van de Ziektewet en regelingen op gebied van arbeidsgeschiktheid. Bent u meer op zoek naar een globale basiskennis op dit terrein kies dan voor de cursus Werknemersverzekeringen: introductie.
Programma Ziekte en Arbeidsgeschiktheid
DatumBegintijdEindtijd
17-03-201809:3016:30
De volgende onderwerpen komen, onder andere, aan de orde:
- Begrip arbeidsongeschiktheid in de eerste 104 weken
- Loondoorbetaling bij ziekte
- Vangnetgevallen
- Recht hoogte en duur Ziektewetuitkering
- Eerste Zw beoordeling
- Begrip arbeids(on)geschiktheid voor WIA, WAO en Wajong-regelingen
- Recht, hoogte en duur WIA
- Werken tijdens WIA
- Verschillen WAO en WIA
- Soorten Wajong-regelingen
- Doelgroep ParticipatiewetHulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00