Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Zorginkoop en aanbestedingsregels ** a
-

Zorginkoop en aanbestedingsregels ** a

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 3 J (PO)

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
3
Informatie Zorginkoop en aanbestedingsregels In deze cursus staan we uitgebreid stil bij het onderwerp zorginkoop. Een actueel en dynamisch onderwerp. De zorginkoop en de Wet Aanbesteding zal in 2014 veel aandacht vragen van de zorgsector. De docent blikt op deze wijzigingen vooruit en legt u uit met welke wet- en regelgeving u te maken heeft en krijgt bij zorginkoop en aanbesteding.

De zorgsector valt op te delen in twee delen, de private instellingen enerzijds en de overheidsinstellingen anderszijds. De overheidsinstellingen kennen een aanbestedingsplicht wat zorginkoop betreft. De private instellingen kunnen hun zorginkoop zelf inrichten, maar kunnen ook met de aanbestedingsplicht te maken krijgen. De docent bespreekt in welke gevallen dit aan de orde is en neemt vervolgens met u door met welke wet- en regelgeving u in dit kader te maken krijgt.

De docent maakt een praktische vertaling naar uw praktijk, zal met u doornemen waar u op moet letten bij zorginkoop én hoe dit uitwerkt in uw praktijk!Leerdoelen

Na het volgen van deze cursusmiddag heeft u op hoofdlijnen inzicht in en kennis van de wet- en regelgeving met betrekking tot zorginkoop en aanbesteding en kunt u deze direct toepassen in uw praktijk.

Daarnaast bent op de hoogte van de relevante rechtspraak en actuele dan wel toekomstige ontwikkelingen die van invloed zijn op het thema zorginkoop.


Overige informatie

Doelgroep:
Deze cursus is ontwikkeld voor advocaten die in hun praktijk te maken hebben met de gezondheidszorg, maar is ook interessant voor juristen die werkzaam zijn bij zorginstellingen, zorginkopers, zorgmakelaars, gemeenten en voor juristen die anderszins met deze problematiek te maken hebben.

Korting:
Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen (Gezondheidsrecht) ontvangt u 10% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.
Programma Zorginkoop en aanbestedingsregels Presentatie met veel aandacht voor relevante en actuele jurisprudentie ter illustratie van de wijze waarop wet- en regelgeving uitwerkt in de rechtspraktijk. U ontvangt van de docent tips en handvatten.

Besproken worden de volgende onderwerpen en vragen:

-Welke geschillen kunnen er ontstaan over zorginkoop?
-Welke gunningscriteria gelden er en wat is het verdere verloop bij afwijzing?
-Welke uitsluitingsgronden bestaan er?
-Zijn de gestelde eisen terecht?
-Hoe gestelde kwaliteit aan te tonen en hoe wordt deze gemeten?

Ook zal de docent met u stil staan bij de vraag welke rol u in dit geheel kunt vervullen en hoe u een dergelijk proces kunt sturen. Bijvoorbeeld, kunt u aansturen op informeel overleg en wanneer heeft dit zin?

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00