Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Cursus integriteit en andere thema’s Ambtenarenwet 2017/Wnra **
-

Cursus integriteit en andere thema’s Ambtenarenwet 2017/Wnra **

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 PO J

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Integriteit en ambtenaren: welke mogelijkheden zijn er vanaf 1 januari 2020?
  • Interactieve cursusprogramma
  • Topdocent uit de praktijk
5
Informatie Cursus integriteit en andere thema’s Ambtenarenwet 2017/Wnra 1 januari 2020: wat verandert er concreet in de rechtspositie van ambtenaren?
Op 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking getreden. De Wnra harmoniseert de arbeidsverhoudingen van publieke (ambtenaren) en private werknemers. Het civiele arbeidsrecht wordt van toepassing, maar de bijzondere regels uit het ambtenarenrecht (Ambtenarenwet 2017) blijven bestaan. Integriteit is zo’n thema dat ook na de invoering van de Wnra van toepassing blijft.

Na 1 januari 2020 heeft het Burgerlijk Wetboek (BW) de Ambtenarenwet vervangen. Het BW kent deze specifieke disciplinaire maateregelen en strafmaatregelen niet of in ieder geval niet op dezelfde manier of in dezelfde mate. Belangrijke vragen zijn daarom: hoe ga je met ingang van 1 januari j.l. om met het begrip ‘integriteit’ en welke mogelijkheden zijn er dan bij de schending van integriteit. Ook gaan we in deze cursus nader in op andere relevante onderwerpen uit de Ambtenarenwet 2017. Aan de hand van casussen van gemeentelijke en ambtelijke organisaties worden de gevolgen en de mogelijkheden inzichtelijk gemaakt.

Deze cursus is ontwikkeld voor iedere juridische of HR-professional die adviseert of procedeert over de rechtspositie van ambtenaren. Het programma van deze cursus is in samenwerking met mr. Marion van den Brekel (Van den Brekel Advocaten) tot stand gekomen.

Over Marion van den Brekel
Marion van den Brekel begon haar loopbaan in 1982 als marineofficier. Na haar rechtenstudie trad ze binnen de marine op als procesgemachtigde in ambtenarenzaken. Daarna heeft Marion de overstap gemaakt naar de advocatuur (Borsboom & Hamm Advocaten / Senior advocaat bij Pels Rijcken arbeids- en ambtenarenrecht). Marion richtte haar eigen kantoor Van den Brekel advocaten op, een kantoor gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.


Wat leer ik in deze cursus?
Na afloop van deze cursus:
- Begrijp je wat voor en na 1 januari 2020 onder de definitie ‘integriteit’ van overheidsmedewerkers wordt verstaan;
- Begrijp je welke thema’s en onderwerpen uit het publiek- en privaatrecht een rol (kunnen) spelen bij integriteitskwesties;
- Begrijp je welke overige onderdelen uit de Ambtenarenwet 2017 van toepassing zijn op ambtenaren;
- Kun je overheidswerkgevers adviseren op welke wijze zij hun integriteitsbeleid vorm kunnen geven en vastleggen;
- Kun je overheidswerkgevers en hun medewerkers adviseren over hun rechten, plichten en mogelijkheden in integriteitskwesties;

Voor wie is deze cursus relevant?
Het programma van deze cursus is ontwikkeld voor juridische en HR-professionals die kennis en inzicht willen krijgen hoe zij met integriteit, en andere thema's uit de Ambtenarenwet 2017 moeten en kunnen omgaan vandaag de dag. Dit programma is interessant en relevant voor o.a. advocaten, (rechtsbijstand)juristen, HR-professionals en leidinggevenden met basiskennis over de rechtspositie van ambtenaren vanaf 2020.
Programma Cursus integriteit en andere thema’s Ambtenarenwet 2017/Wnra
DatumBegintijdEindtijd
12-11-202009:3016:30
Programma

In deze cursus komen alle relevante (deel)onderwerpen rondom het thema integriteit en overige relevante onderdelen uit ed Ambtenarenwet 2017.


Het studiemateriaal van deze cursus bestaat uit:
- Hand-out presentatie
- Casusposities (korte praktijkcasus per deelonderwerp).

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Basisopleiding arbeidsrecht*
8,8
NOvA 20 J (PO)
€ 2250,-
18-05-2021
Basisopleiding arbeidsrecht*
8,8
NOvA 20 J (PO)
€ 2250,-
03-11-2021