Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training Overtuigend pleiten en presenteren **
nu inschrijven
-

Training Overtuigend pleiten en presenteren **

Locatie

Utrecht

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 6 NJ (PO)
8,0 Cursisten beoordeling
8,0 Cursisten beoordeling

€ 695,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Realitytraining in presenteren met lichaamstaal
  • Oefenen in juridische praktijksimulaties
  • Versterken
  • persoonlijke mondelinge communicatie
  • Effectiever en met meer impact optreden in eigen praktijk
6
Informatie Training Overtuigend pleiten en presenteren Werk aan je overtuigingskracht
Als juridisch professional neem je in je werk verschillende rollen aan. Soms ben je een overlegpartner voor je cliënten, soms een collega, maar ook een partner in de onderneming, onderhandelaar, pleiter of werkgever. Iedere rol en iedere situatie stelt andere eisen aan de manier waarop je optreedt. Daarbij is je overtuigingskracht van essentieel belang. Met deze training leer je in één dag overtuigend pleiten en presenteren. En werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat persoonlijke overtuiging voor 90% wordt bepaald door non-verbale uitingen. Sta jij daar wel bij stil? Zo niet, dan zie je belangrijke lichaamstaal en intonatie over het hoofd. En laat je mogelijkheden en kansen hierin liggen. Wil jij je boodschap helder overbrengen? Werk dan nu aan de juiste houding en toon.

In onze training Overtuigend pleiten en presenteren leer je hoe je de juiste argumenten succesvol overbrengt. We werken aan jouw vaardigheden om een boodschap in een gesprek net zo duidelijk over te brengen, als dat je dat op papier ook al kunt. Tijdens deze, door cursisten zéér hoog gewaardeerde, training versterk je jouw persoonlijke mondelinge communicatie. Doel daarvan is dat je nog effectiever kunt optreden in regelmatig terugkerende situaties en rollen. De deelnemers waardeerden de laatst gegeven training met een 9.5 en gaven zelfs een 10 voor de praktijkgerichtheid. Een van de deelnemers: "Topdocente! Binnen één dag in twee fasen telkens 100% verbetering is op één dag 400% beter presenteren (on average).. een uitzonderlijke dag!!" Met recht een aanrader dus, deze unieke training.

Cursusvorm
Deze training bestaat uit normaliter een bijeenkomst van een dag. Vanwege de coronamaatregelen zien we ons echter genoodzaakt de training op dit moment om te zetten naar een online training.

Docenten
Onze topdocenten uit de praktijk weten uitstekend hoe jij als juridisch professional je argumenten en boodschap effectief kunt overbrengen. Ze doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Wat leer je?
Na afloop van deze training:

- heb je je persoonlijke mondelinge communicatie versterkt;
- kun je nog effectiever en met meer impact optreden in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 6 NJ PO-punten. Deze cursus is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Wat cursisten zeggen over deze training
''Geweldige dag! Geen prietpraat gelijk aan de slag. Alles wat de trainers deden was voorbeeld. Persoonlijke coaching terwijl je ook leerde van de rest van de groep. ’s Morgens feedback, ’s middags toegepast.''

''Ik ben onder de indruk. De docenten zijn deskundig en hebben allerlei eye-openers.''

''De trainers waren zeer deskundig en complementair aan elkaar. Katharina Mullen heeft overduidelijk een schat aan kennis en ervaring op dit gebied. Ze wist mij zeer zeker te boeien met haar eigen demonstratie en het benoemen van voorbeelden gegeven door cursisten. Ze was zeer direct in haar feedback, maar niet te hard. Verder goede trucs en tips en een enkele literatuurtip. Naomi Ketelaar gaf juist weer goede tips over de meer advocatelijke kant van pleiten en presenteren. Een paar goede praktische tips om het jezelf makkelijker te maken met pleitnota’s.''

''Erg leerzaam en confronterend op bepaalde momenten. Zeer waardevol. Veel praktijkvoorbeelden gekregen. Docenten hebben een prettige stijl van lesgeven en erg prettige energie.''
Programma Training Overtuigend pleiten en presenteren
DatumBegintijdEindtijd
12-10-202109:0016:45
Inhoud
In de cursus concentreren we ons op de effecten van elk onderdeel voor een effectieve communicatie:

- zichtbaarheid & uitstraling
- de eigen presentie
- de dynamiek van interactie tussen mensen
- de gebaren
- de emoties
- de doelgerichtheid

Daarmee bouwen we een basis om al jouw face-to-facecommunicatie verder te verbeteren. Dit passen we concreet toe aan de hand van jouw eigen casuïstiek. Je geeft een presentatie en ontvangt adviezen en oefeningen, specifiek toegesneden op jouw eigen behoefte.

Ochtend:
Kennismaking en inventarisatie van specifieke wensen om de eigen presentatie te verbeteren.
Uitleg afgewisseld met oefeningen. Eerste ronde presentaties: directe hulp om inzicht te krijgen in jouw specifieke problemen, en tips om jouw communicatie direct te verbeteren.

Middag:
Drie blokken, die elk bestaan uit één communicatieoefening en presentaties. In deze tweede ronde presentaties pas je gelijk toe wat je in de oefeningen van het ochtendprogramma hebt geleerd. Je krijgt ondersteuning om deze vaardigheden te integreren in je eigen presentatiestijl, zodat je effectiever wordt en presenteren leuk gaat vinden. Tijdens de training leer je expliciet van elkaars optreden en van de tips die de medecursisten ontvangen.

Werkwijze
Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Het is een intensieve kennismaking met de mogelijkheden om jouw professionele presentatie te verbeteren. Je gaat samen met vakgenoten concreet aan de slag met oefeningen, waarbij je niet op je stoel blijft zitten! De training staat onder leiding van een zeer ervaren gedragsdeskundige en een advocaat-trainer.

Materiaal
Kort voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons een voorbereidende opdracht.
drs. Ursa Katharina Müllen
trainer, mentor, personal coach en organisatieadviseur
Organisatie energie, vitaliserend leiderschap, voorkomen burn-out, bore-out en drop-out
mr. Naomi Ketelaar
mr. Naomi Ketelaar
advocaat bij Visser Schaap en Kreijger
Merkenrecht

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Women Leadership Programme **
7,6
NOvA 45 NJ (PO)
€ 6295,-
vooraankondiging