Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Training Constructief omgaan met emoties in de personenschaderegeling **
-

Training Constructief omgaan met emoties in de personenschaderegeling **

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

v.a. € 625,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • handvatten in de communicatie bij emoties
Informatie Letsel ontstaat onverwachts en beïnvloedt, vaak ingrijpend, het leven van het slachtoffer. Tijdens deze training krijg je inzicht in de emotionele reacties die slachtoffers kunnen hebben na het oplopen van een trauma, bij chronische pijn en/of blijvend letsel. Daarnaast krijg je inzicht in de soms emotionele of blokkerende boodschap voor het slachtoffer en je leert hoe je hier op een effectieve manier mee om kunt gaan. Ook word je je bewust van je eigen emoties. Hoe ga je hiermee om? Hoe kun je op een constructieve manier blijven communiceren zonder dat dit de schadeafwikkeling negatief beïnvloedt.

Wanneer iemand letsel oploopt kan dit een grote impact hebben op het leven van het slachtoffer. Deze impact dringt meestal, soms na een lange herstelperiode, langzaam door. Hoe iemand met de gevolgen van letsel omgaat, verschilt per slachtoffer. Echter, na een ingrijpende gebeurtenis kunnen emoties een grote rol spelen tijdens de schadeafwikkeling. Als je je onvoldoende bewust bent van de emoties van het slachtoffer, kunnen deze emoties een negatief effect hebben op de schadeafhandeling.

Doelgroep
De training is interessant voor letselschadeadvocaten, belangenbehartigers, letselschade-experts en letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Cursusvorm
De training bestaat uit een interactieve sessie van een dag waarin de docent je leert wat de impact is van letsel op de manier van communiceren van iemand. Door middel van rollenspellen leer je hoe je hiermee omgaat in een gesprek en bij de schadeafwikkeling.
Je oefent met persoonlijke casuïstiek. Je zet de eerder geleerde theorie om in gespreksvaardigheden die passen bij de personenschadebehandelaar en -regelaar.
Met behulp van praktijkvoorbeelden worden communicatieve vaardigheden passend bij de situatie en de persoon geoefend. Je oefent met:
- reflecteren;
- grens stellen;
- doorvragen;
- uitleggen.

Docent
Miranda Vanbrabant is senior coach en trainer bij Reset Partner. Zij geeft als expert in emotiemanagement trainingen, individuele coaching en begeleidt groepssessies. Zij was als docent verbonden aan de Universiteit van Gent. Zij was psychotherapeut en creatief therapeut voor getraumatiseerde mensen in de verslavingszorg. De kracht van Miranda Vanbrabant is dat zij complexe zaken op eenvoudige wijze laat zien en voelen. Met deze ervaring kunnen mensen weer verder.

Wat leer je?
Na afloop van de cursus:
- kun je uitleggen waarom mensen op een bepaalde manier reageren;
- kun je volgens het geleerde communicatiemodel omgaan met emoties van het slachtoffer en van jezelf;
- kun je het geleerde toepassen en op een respectvolle en effectieve manier communiceren;
- ga je in een gesprek met een slachtoffer over naar een volgende communicatiestap van het geleerde communicatiemodel wanneer dit effectief is voor de schadeafhandeling.

Benodigde voorkennis
Ervaring met behandeling van personenschadezaken

Na afronding ontvang je
Bewijs van deelname

Programma
DatumBegintijdEindtijd
02-12-202109:3016:00
Inhoud en werkwijze

- Emotieleer
- Emotiemanagement
- Verloop van aanvaarding van blijvend letsel
- Omgaan met chronische klachten
- Impact van trauma
- Communicatiemodel van Thomas Gordon.

werkwijze[/b
Interactieve bijeenkomst, met rollenspellen


Materiaal
Je ontvangt vooraf een intake. Door deze in te vullen bereid je je voor op deze bijeenkomst. Daarnaast ontvang je een digitale reader.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Training Ethiek in de personenschadebehandeling **
NOvA 6 J (PO)
€ 775,-
11-03-2022