Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Verdiepingscursus huurrecht: Renovatie ** a
nu inschrijven
-

Verdiepingscursus huurrecht: Renovatie ** a

Locatie

Postillion Bunnik

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 6 PO J

€ 625,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Praktijkgerichte verdieping
  • Kennisoverdracht en casusbehandeling
  • Docenten doceren als duo
6
Informatie Van het opstellen en formuleren van renovatievoorstellen tot het aanpassen van de huurprijs. Deze verdiepingscursus stelt je in staat om (complexe) renovatievraagstukken te analyseren en huurders en verhuurders te adviseren of in procedures bij te staan. De keuze om renovatie complexgewijs aan te gaan kan nogal wat vragen oproepen. Mag de verhuurder zonder toestemming van de huurder renoveren? Ligt er een redelijk voorstel? Maar ook onderwerpen als afgrenzing en samenloop met dringend onderhoud kunnen ingewikkeld zijn en worden in deze cursus behandeld.
Binnen het huurrecht zijn er veel ontwikkelingen en actualiteiten rondom renovatie. Hierover wordt in de praktijk veel geprocedeerd en geadviseerd. Duurzaam renoveren is bijvoorbeeld een grote trend. Denk dan aan het isoleren van woningen, het aanpassen van warmtebronnen en het plaatsen van zonnepanelen. Vanuit de gedachte van klimaatverandering zou je denken dat verhuurders daarop gerichte voorzieningen aan huurpanden direct zouden uitvoeren. Vanuit huurrechtelijk perspectief is dat echter niet altijd zo vanzelfsprekend.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor (juridisch) professionals die dagelijks bezig zijn met het huurrecht en/of werkzaam zijn in de huurrechtpraktijk. De verdiepingscursus is dan ook geschikt voor: advocaten, rechtsbijstand juristen, huurrechtjuristen binnen het bedrijfsleven (woningcorporaties) of binnen de overheid en ervaren professionals binnen het vastgoed- en verhuurbeheer.

Cursusvorm
Deze praktijkgerichte cursus biedt verdieping op het huurrechtelijke onderwerp: renovatie. Het programma duurt een dag (ochtend en middag; 6 contacturen). De docenten wisselen kennisoverdracht af met de plenaire behandeling van een casus per deelonderwerp. Vanzelfsprekend wordt actuele rechtspraak en regelgeving ook behandeld.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docenten
Deze cursus wordt verzorgd door Ivette Mol en Oscar van Dalsum.
Lees hier meer over Yvette Mol
Lees hier meer over Oscar van Dalsum

Wat leer je?
Na het volgen van deze cursus kun je aan de hand van de behandelde onderwerpen in complexe renovatiekwesties belangen van betrokkenen afwegen en motiveren en renovatievoorstellen opstellen.

Benodigde voorkennis en ervaring
Om deze cursus te volgen is basiskennis van het huurrecht in het algemeen en renovatie in het bijzonder vereist. Beschik je hier niet over? Dan adviseren wij om eerst onze basisopleiding huurrecht, basiscursus huurrecht woon- en bedrijfsruimte, de basiscursus huurrecht woonruimte of de basiscursus huurrecht bedrijfsruimte te volgen.

Na afronding ontvang je:
- 6 J PO-punten (deze cursus is door de NOvA erkend als PO-cursus)
- een certificaat.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
16-11-202110:0016:30
Programma
In deze cursus behandelen de docenten deelonderwerpen (6) van het onderdeel renovatie. Per deelonderwerp wordt de systematiek uitgelegd. Vervolgens wordt elk deelonderwerp met een casus geïllustreerd en wordt de meest actuele stand van de rechtspraak behandeld.

De deelonderwerpen die aan bod komen zijn:
1. Afgrenzen en samenloop van renovatie en dringend eigen onderhoud;
2. Complexgewijze renovatie;
3. Renovatie als beëindigingsgrond;
4. De verhuiskostenvergoeding;
5. Opstellen en formuleren van renovatievoorstellen;
6. Aanpassing huurprijs.

Studiemateriaal
Je ontvangt voor deze cursus:
- Hand-out van de presentaties van de docenten
- Casusposities (1 casus per deelonderwerp)
- Overig studiemateriaal
mr. Oscar van Dalsum
mr. Oscar van Dalsum
Legal consultant
Huurrecht
mr. Ivette Mol
mr. Ivette Mol
Advocaat/partner bij Law&Pepper Advocaten
Huurrecht

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00