Terug
-

Onze cursuslocatie

Routebeschrijving

Cursuslocatie

‘Wat een mooie cursuslocatie!’ horen we vaak. We zijn trots op ons sfeervolle pand aan Nieuwegracht 60 in Utrecht. Een gebouw met een geschiedenis – vol juridische voetnoten! Maar ook met modern comfort. Een inspirerende en prettige plek om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

OSR en Nieuwegracht 60

Begin jaren 80 betrok OSR het historische pand aan de gracht. Jarenlang deed het dienst als zowel kantoorruimte als cursuslocatie. In 2009 waren we dusdanig gegroeid als organisatie, dat we extra ruimte nodig hadden. We besloten om het kantoor voor onze collega’s te verplaatsen naar een gebouw verderop aan de Nieuwegracht. Hierdoor kwam ‘nummer 60’ volledig beschikbaar als cursuslocatie. Na een grondige verbouwing hebben we nu een sfeervol en modern onderwijsgebouw. Met een grote, aangename pauzeruimte en opgefriste cursusruimtes. Een slimme combinatie van modern en monumentaal.

Geschiedenis

Het precieze bouwjaar is onbekend, maar Nieuwegracht 60 dateert uit de 17e eeuw. De eerste bewoner was een rechter met zijn gezin. De eerste, maar zeker niet de enige, juridische connectie van het gebouw. Aan het eind van de 19e eeuw vernieuwde men de voorgevel en zette men de bovenste verdieping erop. Het gebouw heeft lange tijd een woonfunctie gehad, onder andere als weeshuis: het Nationaal Geuzengesticht Wilhelmus van Nassauen. Later huisde het pand het Molengraaffinstituut van de rechtenfaculteit van Universiteit Utrecht. Begin jaren 80 nam OSR het gebouw over.

Helemaal op de hoogte

Als juridisch professional werk je aan je eigen ontwikkeling. Je kennis en vaardigheden opfrissen, verdiepen of verbreden? OSR heeft een breed cursusaanbod. Praktijkgericht, actueel en voor iedere fase van je carrière. Met een opleiding van OSR is jouw kennis weer helemaal up-to-date.