Terug
-
Professionele ontwikkeling voor overheidsjuristen

Dé juridische opleider voor overheden

Juristen bij overheden hebben te maken met een enorm dynamisch werkveld. Hun organisatie moet inspelen op decentralisaties, samenwerkingsverbanden, snel wijzigende regelgeving, mondiger publiek en druk op budgetten. Als overheidsjurist heb je up-to-date kennis nodig, of je nu werkt aan uitvoering of beleid. Ook  scherp je de vaardigheden aan die je helpen om je werk slim en efficiënt te doen. Daarom werk je als overheidsjurist aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met opleidingen die actueel, praktisch en toepasbaar zijn. En die gegeven worden door topdocenten. Wie actuele kennis zoekt die aansluit op de dagelijkse praktijk, kiest de juridische opleidingen van OSR.

Dit is OSR

OSR Juridische Opleidingen is dé partner in leren en ontwikkelen voor juristen binnen de overheid. Al ruim 40 jaar bieden wij praktijkgerichte opleidingen en cursussen. OSR geeft je de kennis en vaardigheden die jij nodig hebt. In elke fase van je loopbaan, gericht op jouw dagelijkse praktijk en specialisatie. We bieden actuele en inspirerende opleidingen. Daarin verbinden we je met vakgenoten én topdocenten - universitair docenten, rechters, overheidsjuristen, advocaten en trainers die precies weten wat er speelt. Zo draagt OSR bij aan jouw succes en het succes van jouw organisatie.

Ons cursusaanbod

De opleidingen van OSR sluiten aan op de juridische praktijk binnen overheden. En dragen bij aan de ontwikkeling van jou en je collega’s. We hebben cursussen en trainingen die je werk direct verrijken met actuele toegepaste kennis en vaardigheden. Masterclasses bestuursrecht, leergang gemeentejurist en trainingen ‘nieuwe zaaksbehandeling’ zijn hiervan goede voorbeelden. Maar ook bieden we leergangen en cursussen die breedte en diepte combineren. En je zo inzicht geven in de specifieke functie van de overheidsjurist en de vernieuwde rol die een jurist speelt binnen zijn of haar organisatie.

Maatwerk en incompany

Naast ons open cursusaanbod, vragen veel overheden, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen naar collectieve leertrajecten en incompany opleidingen op maat. Ook hiervoor is OSR de juiste partij. Alle opleidingen uit ons aanbod kunnen incompany worden verzorgd. Ook ontwikkelen wij maatwerk in de vorm van een- of meerdaagse trainingen en cursussen die exact aansluiten op de behoefte, het kennis- en ervaringsniveau en de cultuur van jouw afdeling of organisatie.

Een aantal voorbeelden van opleidingen op maat die OSR heeft gerealiseerd:

  • Trainingen ‘nieuwe zaaksbehandeling’ voor uitvoeringsorganen sociale zekerheid, belastingdienst en gemeenten
  • Bestuurlijke handhaving brandveiligheid voor gemeenten
  • Samenwerkingsvormen decentrale overheden (Interne) Juristendagen

Speciale aandacht sociaal domein en nieuwe wetgeving

OSR heeft veel expertise op het gebied van de decentralisatie binnen het sociaal domein. Met een groot netwerk van gespecialiseerde docenten bieden wij actuele en inspirerende opleidingen op het terrein van onder meer Wmo, Participatiewet en Jeugdwet. Zo dragen we bij aan specifieke juridische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de nieuwe verantwoordelijkheden van decentrale overheidsorganisaties.

Ook geven wij met onze opleidingen speciale aandacht aan nieuwe wetgevingstrajecten zoals de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren en de Nieuwe Omgevingswet.

PWO (Puntenstelsel)

Voor verschillende opleidingen van OSR kun je PWO-punten behalen. Na het volgen van onze cursussen bepaalt je leidinggevende of je deze punten ook echt toegekend krijgt. Bij de betreffende cursussen [link naar PWO-cursussen]lees je om hoeveel punten het gaat. Het PWO-puntenstelsel bestaat sinds 1 januari 2013 en is bedoeld om de blijvende vakbekwaamheid van wetgevings- en overheidsjuristen te garanderen. De streefnorm is 30 PWO-punten per jaar.

Contact met onze adviseur

Benieuwd naar opleidingen die precies passen bij jouw wensen en die van je organisatie? Neem telefonisch contact op met onze adviseurs. Mailen kan uiteraard ook.