Het komt wel goed met KEI, weet ik nu!

Datum: 13-04-2017
Interview

Merlinde van Dijk, secretaresse bij van Warners van Otterloo Sandberg advocaten, kwam alvast in actie en volgde de cursus KEI – Digitaal civiel procederen voor juridisch secretaresses en ondersteuners bij OSR Juridische Opleidingen.

Ben jij juridisch secretaresse of ondersteuner? Dan moet je je goed voorbereiden op het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Want dat programma verandert binnenkort niet alleen de praktijk van juristen, ook jouw dagelijkse werk gaat er anders uitzien. Merlinde van Dijk kan jou door het volgen van de cursus ‘KEI – Digitaal civiel procederen voor juridisch secretaresses en ondersteuners’ hier alles over vertellen. Wat vond ze ervan?

“Ik voelde me een beetje dom als er gesproken werd over KEI, het programma dat de rechtspraak door digitalisering toegankelijker, sneller en begrijpelijker moet maken. Ik wist dat er veel ging veranderen, maar wat precies? Op internet vond ik vooral theoretische uitleg, erg abstract allemaal. Ik wilde juist weten wat er concreet op me af ging komen. Daarom was ik heel blij toen mijn baas me wees op de KEI-cursus van OSR.”

Topdocent uit de praktijk

“Ik wist al dat OSR een fijn en goed opleidingsinstituut was, één van onze partners geeft er zelf les. Maar toch verraste de docent, mevrouw Strang, me; ze was echt geweldig! Omdat ze zelf betrokken is geweest bij de totstandkoming van KEI kent ze het programma en de actualiteiten van binnenuit. En omdat ze ook uit de praktijk komt weet ze daarnaast heel veel over zaken als de roladministratie.”

Eyeopeners op fijne plek

“Waar ik bijvoorbeeld van opkeek was dat de dagvaarding verdwijnt en wordt vervangen door de procesinleiding. Er komt één formulier dat je kunt gebruiken voor verzoekschriftprocedures en dagvaardingen. Ook wennen: het woord gedaagde kun je straks niet meer gebruiken, het wordt verweerder. En de roladministratie wordt anders. Wat ik zelf prettig vind is dat ik straks bijna niets meer hoef te kopiëren en dat de stapels papier op mijn bureau zullen verdwijnen.”

“De cursuslocatie is heel prettig, in een mooi oud gebouw in het centrum van Utrecht. We werden er heel gastvrij ontvangen. Wat ook goed werkte was dat de cursus klassikaal werd gegeven. Zo leerden we als cursisten ook van elkaar. Er was een goede wisselwerking, iedereen had weer net een andere praktijk, waardoor je veel interessante vragen kreeg.”

Laat KEI maar komen!

“Ik ben blij dat ik nu weet wat KEI inhoudt. Als je dat niet weet ga je straks heel erg in de problemen komen. Je kunt termijnen gaan missen, of je wederpartij verkeerd oproepen. Elke juridische secretaresse zou de cursus moeten doen. Sterker nog, toen mijn bazen, die de KEI-cursus voor juristen hadden gevolgd, hoorden wat ik allemaal had geleerd riepen ze: ‘Dat is ook iets voor ons!’ Ik heb door de cursus in ieder geval het vertrouwen gekregen dat het wel goed komt. Ik kom er straks wel uit, met KEI.”

Wil jij er ook voor zorgen dat je alle kennis bezit over KEI?

Naast ‘KEI – Digitaal civiel procederen voor juridisch secretaresses en ondersteuners’ hebben wij een breder aanbod aan opleidingen met betrekking tot KEI. Het complete aanbod vind je hier. Daarnaast verzorgen wij deze opleidingen ook incompany. We kunnen ook maatwerk leveren. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Carla Leentjes: leentjens@osr.nl

Vrijgesteld van BTW?

Is jouw organisatie niet btw-plichtig bij het inkopen van opleidingen? Dan kun je kiezen voor een maatwerkopleiding van ons zusterbedrijf Op Maat bv. Via Op Maat bieden wij opleidingen voor klanten die vrijgesteld zijn van btw.

Univé over maatwerk van OSR

Lees hier de ervaringen met onze dienstverlening op maat, in een interview met Mirjam de Lange van
Univé.