Terug
-
Cursussen en opleidingen onderwijsrecht

Onderwijsrecht

Onderwijsrecht anno nu is dynamisch en complex. Het bestaat uit een groot aantal uiteenlopende min of meer samenhangende regels. Om te beginnen zijn daar de Wet op het primair onderwijs en de Wet op het voortgezet onderwijs, sectorale wetten dus. Verder tref je regelgeving aan in het internationale recht, zoals in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, en de Grondwet. En dan heb je themawetten over medezeggenschap, toezicht en leerplicht.

Maar er is nog meer relevante wetgeving. Bijvoorbeeld de Wet Passend onderwijs, ingevoerd in 2014 voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben. Goede uitvoering van die wet blijkt erg ingewikkeld. En als het gaat om de rechten van docenten, zijn bijvoorbeeld ambtenarenrecht en arbeidsrecht van toepassing. Al deze regelgeving ligt voortdurend onder de loep bij zowel de rechter als bij de wetgever. Dit maakt Onderwijsrecht tot een dynamisch en complex rechtsgebied.
 


De Leergang Onderwijsrecht die OSR twee keer per jaar geeft, is primair bedoeld voor juristen. Maar ook directies, stafleden van besturen en medezeggenschapsraden vinden in deze leergang een uitgebreide en doelmatige opleiding. Het is een intensieve opleiding van 6 dagen waarin je zelf eigen casussen inbrengt. Deze casussen worden, geleid door de theorie, met docent en mede-cursisten besproken en van meerdere kanten bekeken. Zo leer je optimaal hoe je met de complexiteit van onderwijsrecht kunt omgaan.
 

Kijk ook naar de cursussen van aanverwante rechtsgebieden, zoals:

Jouw ontwikkeling in het onderwijsrecht

De Leergang Onderwijsrecht is bedoeld voor juristen, directies, stafleden van besturen en medezeggenschapsraden. Tijdens de leergang worden de dynamische en complexe juridische kaders in het primair en voortgezet onderwijs, het middelbare beroepsonderwijs en het hoger onderwijs behandeld. Het is een interactieve leergang, waar ook praktijkkwesties aan de orde komen.

Download hier de brochure. 
 

Mariska Duindam

Contact met onze adviseur

Benieuwd naar opleidingen die precies passen bij jouw wensen en die van je organisatie? Bel of mail nu onze adviseur.
 

Mariska.Duindam@osr.nl

06 26 89 29 78