Terug
-

Marieke Kaajan is gespecialiseerd in de rechtsgebieden: Bestuursrecht en Natuurbeschermingsrecht

Datum: 17-09-2019

Marieke Kaajan is een van de oprichters van ENVIR Advocaten B.V., het enige advocatenkantoor dat uitsluitend werkzaam is op het gebied van het bestuursrecht en het omgevingsrecht (zie envir-advocaten.com). Dit kantoor bestaat sinds 2014, daarvoor werkte Marieke bij Stibbe Advocaten.

Marieke Kaajan is gespecialiseerd in het bestuursrecht en heeft daarbinnen een duidelijke focus op het omgevingsrecht, vergunningverlening, alsmede op energie- en overige gereguleerde aspecten. Binnen haar specialisme houdt ze zich onder andere bezig met alle relevante vergunningen voor omvangrijke (industriële) projecten (water-, afval-, omgevingsvergunning en vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming).
Marieke wordt door de Chambers erkend voor haar focus op het natuurbeschermingsrecht. Marieke publiceert regelmatig over met name het natuurbeschermingsrecht in diverse op haar vakgebied toonaangevende tijdschriften. In 2018 heeft Marieke samen met Prof. Backes, Prof. Freriks en L. Boerema het boek “Natuurbeschermingsrecht” afgerond, een publicatie waarin alle facetten van het natuurbeschermingsrecht beschreven en becommentarieerd worden. Bij OSR geeft Marieke de cursus Wet natuurbescherming. Deze cursus geeft zij al sinds 2013.

Marieke Kaajan


mr. drs. Marieke Kaajan geeft de volgende cursussen: 

Verdiepingscursus Natuurbeschermingsrecht