Terug
-

Joost Quant is gespecialiseerd in het rechtsgebied: Ondernemingsrecht

Datum: 17-09-2019

Joost Quant heeft een uitgebreide expertise op het gebied van de ondernemingsrechtelijke kant van het arbeidsrecht met een bijzondere aandacht voor reorganisaties, ontslagzaken en de Statutair Bestuurder. Daarnaast adviseert hij (directies van) ondernemingen en instellingen bij strategische vraagstukken en mediagevoelige onderwerpen.

In 1993 studeerde Joost Quant af aan de Universiteit Leiden in civiel- en ondernemingsrecht en studeerde rechten in de USA. Hij is sinds 1994 werkzaam als advocaat. Joost Quant heeft de post-academische specialisatieopleiding Arbeidsrecht (PALA) en de mediation opleiding voltooid. Joost Quant is tevens werkzaam geweest in het (internationale) bedrijfsleven, onder meer op strategische en commerciële functies. Daardoor is hij bij uitstek de docent die de theorie naar de praktijk kan vertalen.  Sinds 2004 werkt hij weer als advocaat op het gebied van arbeids- en medezeggenschapsrecht.

Joost is actief in diverse instellingen, is voorzitter en beheerder van het vermogen van de Van Bijleveltstiching, lid van de raad van toezicht van een grote regionale kinderopvangorganisatie, bestuurslid van een regionale business club en bestuurslid van een scholengemeenschap in Amsterdam.

Joost Quant


mr. Joost Quant geeft de volgende cursus:
Leergang basis arbeidsrecht