Terug
-

Omdat niet iedere opleiding hetzelfde is, geven we hieronder een overzicht van de verschillende cursussen die OSR in haar aanbod heeft.

Onderstaande onderwijsvormen kunnen ook (gedeeltelijk) online plaatsvinden. Lees hier meer over online onderwijs bij OSR. 

 • Actualiteitencursussen
  Een bijeenkomst waar actuele ontwikkelingen centraal staan. De focus ligt op het bespreken en bediscussiëren van wetswijzigingen en jurisprudentie.
   
 • Basis- en verdiepingscursussen
  Een kortdurende opleiding van een of twee dagen, met name gericht op het overdragen van kennis aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden en behandelen van casuïstiek. Actieve deelname wordt gestimuleerd.
   
 • Leergangen
  Een langer lopend traject, bestaande uit meerdere modules die (eventueel) ook los te volgen zijn. Kennis en vaardigheden komen hier vaak samen. Sommige leergangen worden afgesloten met één of meer toetsen.
   
 • Masterclasses
  Een cursus met een “gouden” randje, waarbij een actueel thema centraal staat. Geleid door één of meerdere top-experts met veel inhoudelijke kennis en een sterk charisma. De masterclasses zijn bedoeld voor een selecte groep deelnemers met voldoende ervaring en achtergrondkennis.
   
 • Trainingen
  In een training staat het oefenen van vaardigheden centraal. De theorie is praktisch ingestoken en ondersteunend aan de oefeningen.
   
 • Piketcursussen
  Een piketcursus is een goedgekeurde cursus door de Raad van rechtsbijstand voor advocaten die zich willen inschrijven voor een specialisatie of piketplanning. Dit vereiste geldt voor een aantal specialisaties, zoals het psychiatrisch patiëntenrecht, het strafrecht en het vreemdelingenpiket. De piketcursus bestaat vaak uit meerdere dagen en is gericht op de praktijk. Actieve deelname wordt ook bij deze cursussen gestimuleerd.