Terug
-
Cursussen en opleidingen personenschade

Personenschade

Met een cursus of training personenschade van OSR ben je als juridisch professional weer helemaal up-to-date. Of je nu advocaat, jurist, juridisch medewerker, schadebehandelaar of -regelaar bij een aansprakelijkheidsverzekeraar, rechtsbijstandsverzekeraar of schaderegelingsbureau bent. In ons ruime aanbod vind je de basiscursus, verdiepingscursus, actualiteitencursus of incompanycursus die bij jou past. Zo ben je helemaal op de hoogte van de actuele thema's,  jurisprudentie en ontwikkelingen in personenschade.

We hebben onder meer opleidingen op het gebied van:

  • Personenschade en letselzaken;
  • Slachtofferzaken;
  • Onrechtmatige daad.

Je leert optimaal door onze combinatie van theorie en praktijk en de expertise van onze docenten. Ook is er veel ruimte voor interactie met je vakgenoten. Zo vergroot je niet alleen je kennis, maar ook je netwerk.

Personenschade en letselzaken

Als juridisch professional streef je bij personenschade en letselzaken altijd naar een redelijke, reële en optimale schaderegeling. Hoe zorg je ervoor dat je dit doel bereikt? Je hebt in ieder geval de juiste kennis, de juiste vaardigheden en de juiste houding nodig. Dat en meer bieden we je in het cursusaanbod personenschade en letselzaken.

Basiscursus personenschade
Wil je je als Juridisch professional gaan toeleggen op personenschade? Dan is deze compacte driedaagse basiscursus de ideale voorbereiding. In deze cursus krijg je praktisch inzicht in de fases van aansprakelijkheid en schadeafwikkeling. Je leert wat de rol is van de medisch adviseur, de arbeidsdeskundige en de rekendeskundige. Ook verdiep je jezelf in bewijsmiddelen als het deskundigenbericht en getuigenverhoor.

OSR-MzL Personenschade Leergang Middelzwaar Letsel
In deze leergang verdiep je jezelf grondig in het schaderegelingsproces bij middelzwaar letsel. Je leert hoe je een personenschadezaak optimaal regelt. Je ontwikkelt de volgende kerncompetenties: scenario-denken, communiceren, analyseren, oordeelsvorming en doortastendheid. Dit doe je samen met je medecursisten, je basisdocent, inhoudsdeskundigen, trainers en je mentor uit je eigen organisatie.

Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen
Als juridisch professional wil je effectief kunnen onderhandelen. Met deze training leer je hoe je succesvol onderhandelt, voor jezelf en voor je cliënt. Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die regelmatig in een juridische context onderhandelt. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

 Opleiding personenschade voor juristen

Slachtofferzaken

Slachtoffers hebben een bijzondere positie gekregen binnen het Nederlandse strafrecht. Een slachtoffer heeft het recht op de hoogte te worden gehouden van het strafproces tegen de dader en mag ook het strafdossier inzien. Een slachtoffer heeft bovendien spreekrecht en de rechter kan het verhaal van het slachtoffer meewegen in zijn oordeel. Dit vraagt van een belangenbehartiger een zorgvuldige benadering in het bijstaan van slachtoffers van misdrijven. Volg een van actualiteitencursussen om bij te blijven en aan de eisen van de Raad voor de Rechtsbijstand te voldoen.

Actualiteitencursus slachtofferzaken: vordering benadeelde partij
In deze cursus verdiep je jezelf in de recente ontwikkelingen op het gebied van de benadeelde partij. Dit doe je zowel vanuit civielrechtelijk als vanuit strafrechtelijk perspectief. Na de cursusdag ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken in de jurisprudentie. Je voldoet ook gelijk aan de jaarlijkse bijscholingsverplichting van de Raad voor Rechtsbijstand.

Actualiteitencursus slachtofferzaken: schadeposten
In deze actualiteitencursus leer je wat de laatste stand van zaken is op het gebied van schadeposten en het opstellen van een schadestaat. Je verdiept je ook in het al dan niet inschakelen van deskundigen. Je leert de volgende vragen over schadeposten beantwoorden: Welke schadeposten kun je vorderen? Hoe stel je ze vast? En hoe maak je het zo inzichtelijk en duidelijk mogelijk voor de strafrechtrechter?

Compacte basisopleiding letsel- en slachtofferzaken in het strafproces
In deze basisopleiding leer je op een praktische manier alles wat je moet weten om een slachtoffer effectief bij te staan. Je krijgt les van zeer ervaren docenten. Ze zijn allemaal experts op dit gebied: ervaren letselschade- en strafrechtadvocaten, een rechter, juristen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven en van Slachtofferhulp Nederland.

Onrechtmatige daad

Het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht heeft als uitgangspunt dat iedereen zijn eigen schade draagt. Schadevergoeding is niet de regel. Er is echter een uitzondering: de onrechtmatige daad. Deze vormt voor juridisch professionals een van de weinige mogelijkheden om schade te verhalen, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan. Volg de Cursus onrechtmatige daad als je de ins-en-outs wilt weten.

Cursus onrechtmatige daad
Na deze cursus van een dagdeel ben je helemaal op de hoogte van de algemene principes en actualiteiten op het gebied van de onrechtmatige daad. Je besteedt samen met de docent en je medecursisten ruime aandacht aan de systematiek en de procesrechtelijke kant van het onrechtmatigedaadsrecht. De cursus is met name gericht op advocaten.

Verdiepingscursus werkgeversaansprakelijkheid
In deze cursus gaan de docenten dieper in op het onderdeel werkgeversaansprakelijkheid. Centraal deze dag staan de inhoud en actualiteiten rondom de zorgverplichting en de aansprakelijkheid van de werkgever (7:658 BW), goed werkgeverschap (7:611 BW) en de bewijsproblematiek in geschillen rondom de werkgeversaansprakelijkheid. De docenten benaderen de onderwerpen mede vanuit hun eigen professionele perspectief. Naast kennisoverdracht krijg je in deze cursus handige tips en praktische adviezen voor je praktijk. Vanzelfsprekend is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen of het inbrengen van eigen praktijkkwesties.

Opleidingen personenschade bij OSR

OSR Juridische Opleidingen is dé aanbieder van opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van personenschade. Voor alle juridisch professionals. Of je nu kennis van actuele ontwikkelingen wilt opdoen, je wilt verdiepen in slachtoffer- of personenschade of jezelf wilt ontwikkelen als jurist. OSR heeft een breed aanbod voor iedereen. In onze cursussen leer je met én van vakgenoten. Altijd onder begeleiding van topdocenten. Zo werk je optimaal aan je ontwikkeling als jurist.

Leergang Personenschade Middelzwaar Letsel

In deze leergang verdiep je jezelf grondig in het schaderegelingsproces bij middelzwaar letsel. Je leert hoe je een personenschadezaak optimaal regelt. Je ontwikkelt de volgende kerncompetenties: scenario-denken, communiceren, analyseren, oordeelsvorming en doortastendheid.

Pauline Verhoeven

​Contact met onze adviseur

Benieuwd naar opleidingen die precies passen bij jouw wensen en die van je organisatie? Bel of mail nu onze adviseur.
 

verhoeven@osr.nl

06-27075036