Speciaal voor beschermings- bewindvoerders

Datum: 20-04-2017
Nieuws

Beschermingsbewindvoerders moeten steeds meer bewust zijn van de juridische implicaties die hun vak met zich meebrengt. Kennis van de specifieke juridische context is onmisbaar.

Door aangroeiende schulden is het regime van het beschermingsbewind verruimd. Het vak van beschermingsbewindvoerder is verschoven van ‘beheerder’ naar ‘vertegenwoordiger in en buiten rechte’ van andermans vermogen. Daardoor is het vak veranderd.

Zie jij de juridische omvang van je werk en de juridische risico’s?

Omdat OSR Juridische Opleidingen het belang en noodzaak ziet van gedegen kennis van het juridisch kader hebben wij speciaal voor beschermingsbewindvoerders de leergang ‘Beschermingsbewind vanuit juridisch perspectief’ ontwikkeld. Daarin krijgt de beschermingsbewindvoerder de juridische tools om effectiever, efficiënter en creatiever te werken. En om aansprakelijkheid te voorkomen.

Deze leergang is opgebouwd uit zeven modules verdeeld over vijf klassikale bijeenkomsten van elk een dag. De onderwerpen zijn:

  • Taakopvatting: van beheerder naar vertegenwoordiger
  • Vertegenwoordiging en aansprakelijkheid
  • Goederen en verbintenissenrecht
  • Huwelijksvermogensrecht en erfrecht
  • Inkomen en belasting
  • Procedures en rechtsvordering: de gang naar de rechter
  • Taakafbakening professionele bewindvoerder

Nieuwsgierig naar de leergang? Bekijk de leergang beschermingsbewind en schrijf je in. 

Vanzelfsprekend lichten we de nieuwe leergang graag toe. Stuur hiervoor een e-mail naar Paul Tillemans (tillemans@osr.nl) met je contactgegevens, dan neemt hij contact met je op.

Vrijgesteld van BTW?

Is jouw organisatie niet btw-plichtig bij het inkopen van opleidingen? Dan kun je kiezen voor een maatwerkopleiding van ons zusterbedrijf Op Maat bv. Via Op Maat bieden wij opleidingen voor klanten die vrijgesteld zijn van btw.