Terug
-

Speciaal voor initiatiefnemers: Afstudeeropdracht marktonderzoek

Datum: 08-02-2018
Nieuws

Ben je op zoek naar een uitdagende en leerzame stage of afstudeerperiode? In een kleine organisatie met genoeg mogelijkheden? Dan heeft OSR juridische opleidingen de perfecte opdracht: concurrentie benchmark juridische opleidingen.

Concurrentieonderzoek Juridische opleidingen

 
OSR juridische opleidingen verzorgt bij- en nascholing voor juristen uit diverse segmenten: advocatuur, overheid en bedrijfsleven. Uiteraard zijn we daarin niet de enige maar werken we in een gefragmenteerde markt met allerlei concurrenten.

Onze centrale vraag is hoe OSR het aanbod juridische opleidingen kan optimaliseren op de aspecten tijd, plaats en docent.
Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we goed in kaart hebben wat onze concurrenten doen. Daarom zoeken we eens student die in eerste instantie op basis van deskresearch het concurrentieveld in kaart kan brengen.

De opdracht:

Breng op overzichtelijke wijze in kaart hoe het aanbod van de concurrenten eruit ziet: welke cursussen geven zij waar en wanneer met welke docent(-en) en tegen welke prijs. De variabelen die we per concurrent willen weten van hun gehele aanbod (per cursus):

  • Doelgroep: advocatuur, overheid, bedrijfsleven of een combinatie van deze
  • Rechtsgebied, bv. strafrecht, huurrecht, sociale zekerheidsrecht, etc.
  • Thema (vaak de titel van de cursus)
  • Naam van de docent(-en)
  • Aantal keer dat de cursus per jaar wordt aangeboden
  • Datum en dag (evt. dus meerdere data)
  • Tijdstip en de duur van de cursus(-sen)
  • Aantal PO punten (toegekend door de orde van advocaten, de zgn. NOVA punten)
  • Prijs
  • Locatie, zowel de plaats als toegankelijkheid met auto en OV

Jouw profiel

Je volgt een hbo- of wo-studie, bij voorkeur commerciële economie, bedrijfskunde of marketing. Je bent zelfstandig, ambitieus en nieuwsgierig. Je neemt initiatieven en voelt je snel thuis in onbekende situaties. Verder ben je proactief, hebt oog voor detail, een vlotte pen en je beheerst de Nederlandse taal uiteraard perfect.

Wat bieden wij?

Een fulltime meeloopstage & een mooi marktonderzoek om uit te voeren per medio september 2018 op onze prachtige locatie in het centrum van Utrecht. Voor een periode van minimaal drie maanden. Minimaal vier dagen per week en eventueel één dag per week om (zelfstandig) te werken of om naar school te gaan. Je ontvangt per maand € 250,- bruto.

Ben jij de topper die wij zoeken?

Je motivatie en CV ontvangen wij graag via e-mail: jungjohann@osr.nl. Vermeld hierbij de gewenste startdatum, periode, aantal dagen en mogelijke eisen vanuit school. Voor inhoudelijke vragen kun je vanaf 17 september contact opnemen met Petra Jungjohann (manager marketing en online sales) op 06-40775847.

Solliciteer direct

Ben jij de topper die wij zoeken? Solliciteer dan direct voor deze afstudeeropdracht. Wij ontvangen graag je CV en motivatie.